Săptămâna viitoare, studenții din capitala Banatului au șansa de a se întâlni cu primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, Dumitru Prunariu. Acesta este așteptat vineri, 16 ianuarie, de la ora 13.00, în sala A01 a Universității de Vest din Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, Prunariu va participa la “Conferința de management al carierei”, care are loc în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, unde le va vorbi în special, studenților de la Facultatea de Fizică despre cum pot să reușească în carieră. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea inserției pe piața muncii în domenii profesionale relevante specializă­rii studiate și propriului set de competențe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă.

Ulterior, Dumitru Prunariu sa va lua parte la Conferința organizată de AIESEC în Aula Universității de Vest din Timișoara, la care vor fi prezenți 200 de elevi din Timișoara, participanți la proiectul pentru liceeni ”Grow”.

De asemenea, acesta va participa și la Conferința Interregională a Consiliului Național al Elevilor din România cu tema ”Inovație în reprezentare”, de care vor beneficia liderii elevilor din 20 de județe din țară. Această conferință este organizată de Consiliul Județean al Elevilor Timiș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Universitatea de Vest din Timișoara, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Amintim că în urmă cu aproape doi ani, în 2013, cosmonautul a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara.

Dumitru Prunariu s-a născut pe 27 septembrie 1952, la Brașov și este cel de-al 104-lea om care a a ajuns în spaţiu. La 14 mai, 1981 a devenit primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. A fost pe rând ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președintele Consiliului de ne-militarizare a spațiului cosmic din cadrul ONU. În prezent are gradul de general-maion în rezervă.

Sursa foto: descopera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.