Bănățenii sunt invitați la două concerte inedite care vor avea loc în Peștera Românești. Spectacolele vor avea durată de o oră și vor fi identice.

Cea de-a 30 a ediție a spectacolelor din Peștera Românești va avea loc duminică, 26 octombrie. Anul acesta în Peștera din munții Poiana Rusca vor avea loc două spectacole identice, unul de la ora 12 și celălalt de la ora 14. Orchestra Simfonică a Filarmonicii Banatul din Timișoara și corul “Ion Românul” al Filarmonicii vor concerta sub bagheta a patru dirijori: Gheorghe Costin, Radu Popa, Iosif Todea și Raimond Janssen.

Organizatorii fac un apel către participanții la primul concert să părăsească peștera imediat după încheierea acestuia. Cei care urmează să participe la spectacolul de la ora 14 sunt rugați să aștepte în poieniță până când peștera va fi evacuată. Se va evita astfel aglomerarea pe poteca ce duce la peșteră.

Concertul din Peştera Româneşti este organizat de Fundaţia Academică Culturală Timișoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, Consiliului Local Timişoara, Primăriei Tomeşti, Asociaţiei Speotimiş şi al Filarmonicii Banatul.

Peștera Românești a fost pentru prima oară gazda unui concert în toamna anului 1984. Inițiativa i-a apaținut doctorului Constantin Lupu, care coordona activitatea Clubului Speotimiș. În acel an la Timișoara s-a ținut o întrunire a speologilor din România – speosport. Constantin Lupu a dorit să pună în valoare carstul bănățean și să ofere celor peste 450 de speologi ceva deosebit.

 

 

(sursa foto: youtube.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.