În această perioadă  Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara sărbătorește peste cinci decenii o activitate complexă de învăţământ medical superior, de cercetare şi asistenţă medicală de înaltă calificare.

Cu ocazia „Zilelor Universităţii” s-au organizat o serie de evenimente ştiinţifice, culturale, sportive şi artistice, unde au participat studenți, profesori și invitati de marcă.

Unul dintre ei este scriitorul și omul de cultură Mircea Dinescu, care a susținut ieri în cadrul UMF o conferință în care le-a povestit tinerilor viitori medici despre valorile contemporane ca opțiuni și perspective, și în ce ar trebui sa mai creadă astăzi.

„Le voi vorbi tinerilor despre ce repere au în această societate de consum. Este însă foarte greu să găsești repere morale, dacă ne gândim că într-un liceu s-a făcut un sondaj și marea majoritate a copiilor îl vedeau pe Gigi Becali drept exemplu cel ai bun de urmat. Situația este destul de dramatică, dar în fond asta este și drama României, că nu există o ierarhie valorică, în primul rând în rândurile clasei politice și după aceea și în alte sectoare”, a declarat Mircea Dinescu.

După dezbatere, autorul și-a lansat ultima antologie de versuri, respectiv cea mai nouă colecție de vinuri, purtând marca ”La Cetate”.

Cât despre alegerile prezidențiale din acest an, omul de cultură a spus că este pentru prima dată când clasa muncitoare votează cu dreapta în România, ceea ce este de luat în seamnă.

Mircea Dinescu, născut pe 11 noiembrie 1950, la Slobozia, este poet, publicist, producător de vin, proprietarul restaurantului „Lacrimi şi sfinţi” din centrul Bucureştiului şi om de televiziune.

A publicat, din 1971 şi până în prezent, zeci de volume atât în ţară cât şi în străinătate, iar activitatea literară i-a adus numeroase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, cum ar fi premiul Academiei Române sau Premiul Herder.

A intrat în istorie ca primul om care a anunţat o revoluţie la televizor. Dinescu a fost preşedintele Uniunii Scriitorilor și a înfiinţat revistele de satiră politică „Academia Caţavencu”, „Plai cu boi”  şi „Aspirina săracului”, iar din 2006 până în 2012 a fost membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. În prezent editează, împreună cu Doru Buşcu, revista „Caţavencii”.

IMG_1426 IMG_1465 IMG_1469

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.