Cu ocazia sărbătoririi a 166 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş au organizat ”Zilele Porților Deschise”, eveniment la care au participat elevi, părinți și profesori.

Alături de jandarmi au fost de 1.200 de elevi din Timișoara și din județ, prilej cu care azdele au vorbit despre modul în care se pregătesc, despre dresajul câinilor de serviciu, care și în acest an a fost unul dintre subiectele preferate de cei prezenți.

Ca element de noutate, în acest an jandarmii au invitat Clubul de judo „Promotrica” din Timişoara. Sub coordonarea sensei  Mircea Ion – Emilian, micuţii cu vârste între 5 şi 8 ani au executat exerciţii de judo care au încântat audienţa.

Jandarmii le-au oferit copiilor momente de neuitat care au constat în desfăşurarea unor exerciţii demonstrative cu câinii din dotare, exerciţii de arte marţiale, coborâre în rapel, dispozitive de asigurare – restabilire a ordinii publice, precum şi diferite momente cu care se confruntă luptătorii subunităţii antiteroriste.

(GALERIE FOTO)

2 COMENTARII

  1. Aşadar, într-o piaţă secată de viaţă, pe un pământ acoperit cu piatră, azi, de Ziua Internaţională a Pământului, se fac demonstraţii cu arme, care nu ne trimit defel cu un gând de recunoştinţă spre natură şi pace. Să mă mai mir?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.