În 2014, numărul cazurilor de urgență la care au participat echipajele SMURD a crescut cu 14% față de 2013. Acest bilanț demonstrează faptul că numărul intervențiilor crește de la an la an, iar completarea dotărilor puse la dispoziție de Ministerul Sănătății cu încă o autospecială a echipajelor SMURD este mai mult decât necesară.

Pentru a sprijini activitatea desfășurată de Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare (SMURD), Lidl în parteneriat cu Fundația pentru SMURD au demarat în noiembrie 2014 campania „Donează pentru cei care salvează!”. Această inițiativă care are ca scop colectarea de fonduri prin urnele de la casele de marcat din toate magazinele Lidl din țară, pentru achiziționarea unei ambulanțe ultramoderne SMURD, va continua până în luna mai.

 „Activitatea SMURD, a celor care zi de zi salvează vieți, este văzută ca un act de eroism de către mulți dintre noi. Angajații și clienții Lidl au răspuns prompt apelului nostru și s-au implicat în această campanie. În continuare, este foarte important ca fiecare dintre noi să se implice pentru a îndeplini un obiectiv atât de îndrăzneț. Aceste echipaje de prim ajutor sau de terapie intensivă mobilă reprezintă o necesitate pentru intervențiile de urgență și pentru oferirea ajutorului necondiționat pentru cei aflați la nevoie. Până în mai, cei care doresc să ajute pot dona fonduri în urnele aflate la casele de marcat din toate magazinele Lidl din țară”, a declarat  Georgiana Tugearu, PR Manager Lidl.

Statistică

Dintr-un număr total de 355.338 de situații de urgență în cadrul IGSU (incendii, asistență persoane, protecția comunităților, alte situații de urgență), SMURD a intervenit în 306.942 situații în care a fost nevoie de asistență medicală de urgență și prim-ajutor calificat, iar 283.660 adulți și 29.854 copii au beneficiat de prim-ajutor și asistență medicală de urgență. Intervențiile au vizat următoarele afecțiuni: medicale generale – 45%, traumatisme – 27%, prim-ajutor la accidente rutiere – 5%, intoxicații – 5%, boli cardiace – 6%, probleme neurologice-psihiatrice – 6%, precum și alte afecțiuni 6%.

SMURD acționează pe întreg teritoriul național, având în componență 402 echipaje, din care media zilnică a resurselor aflate în intervenție este de 266 ambulanțe tip B (echipaje de prim ajutor calificat), 26 ambulanțe tip C (echipaje de terapie intensivă mobilă) și 8 ambulanțe (echipaje de terapie intensivă mobilă nou-născuți).


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.