Polițiștii de la frontieră sunt obișnuiți cu tot felul de situații bizare, însă bebeluși ascunși printre bagaje este o imagine rară.

Pentru că românul este inventiv, însă inventivitatea frizează uneori inconștiența, doi minori,   un băieţel şi o fetiţă, în vârstă de 9, respectiv 3 luni au fost ascunși de părinți printre bagajele din mașină, pentru a-i scoate ilegal din România, deoarece nu deţineau documente de călătorie pentru aceştia

În cursul zilei de ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Florin T., în vârstă de 21 ani, domiciliat în judeţul Dolj, la volanul unui  autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Spania. Bărbatul era însoţit de Lucreţia A., în vârstă de 18 ani, din judeţul Olt.

La controlul autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascuns printre bagajele aflate intre scaunele din spate, acoperit cu o pătură, un minor în vârstă de 9 luni, fiul celor doi cetăţeni români.

Câteva minute mai tarziu, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor  cetăţeanul român Costel B., în vârstă de 41 ani, alături de care se aflau Marinela B. şi Marian B., toţi domiciliaţi pe raza judeţului Dolj, care călătoreau cu un microbuz marca Ford Tranzit.

La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă între scaunele microbuzului, acoperită cu articole de îmbrăcăminte, o fetiţa în vârstă de 3 luni, fiica celor doi pasageri din microbuz.

În ambele cazuri, la cercetări părinţii minorilor au declarat că intenţionau să se deplaseze în Spania împreună cu minorii şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau documente de călătorie pentru aceştia.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.