28 de doctoranzi şi postdoctoranzi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara  vor beneficia de burse substanţiale după ce instituţia de învăţământ a câştigat un proiect finanţat cu bani europeni.

Conform conducerii universităţii, 16 doctoranzi vor beneficia de burse lunare în valoare de 1.800 de lei şi 12 postdoctoranzi de burse în valoare de 3.700 de lei. Tinerii cuprinşi în proiect vor avea posibilitatea de a face practică la universităţiile din străinătate, între două şi patru luni, perioadă în care bursa poate ajunge şi până la 4.200 de lei pe lună. Rectorul universităţii, Paul Pârşan, este de părere că un astfel de proiect poate ajuta instituţia de înăţământ să atragă cât mai mulţi viitori studenţi.

“Cred că și din cauza crizei economice, dar și a reorientării tinerilor către partea de economie care produce, se observă o atractivitate tot mai mare pentru domeniul de activitate al universității noastre, și mă refer aici mai ales la agronomie. Proiectul finanțat cu bani de la Uniunea Europeană ne ajută să rezolvăm unele probleme cu care se confruntă mediul de afaceri. Chiar avem diverse propuneri de a susține anumite doctorate pentru cei care dețin ferme sau exploatații agricole”, a spus rectorul USAMVB, Paul Pârşan.

Proiectul “Programe doctorale și postdoctorale pentru promovarea excelenței în cercetare, dezvoltare și inovare în domeniile prioritare – agronomic și medical veterinar ale societății bazate pe cunoaștere” este implementat de universitatea timișoreană în parteneriat cu alte trei universități de profil din Cluj-Napoca, Iași și București. Valoarea proiectului este de aproape 13 milioane de lei.

foto:usamv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.