Fostul director adjunct de la liceul „William Shakespeare” din Timișoara, Adriana Drai a fost schimbată din funcție. În locul ei a venit profesoara de matematică Anca Galea. Decizia este semnată cu data de 1 septembrie. Fostul director adjunct a fost reclamat la Inspectoratul Școlar Timiș și la presă de părinții prichindeilor de la Grădinița 44, ce aparține de liceul „William Shakespeare” din Timișoara. Activitățile unui SRL, un after school deținut de directorul Drai le deranja copiii. La această oră Inspectoratul Școlar Timiș anchetează cazul.

Fostei directoare i s-a imputat că are un After School – „SC. Educare SRL”, iar sub tutela acestuia elevii de ciclul primar de la liceul “William Shakespeare”, înscriși la SRL-ul directoarei mâncau frecvent la cantina Grădiniței 44, grădiniță pe care o conducea în acte. Motivul oficial al nemulțumirii ar fi că preșcolarii sunt deranjați de prezența elevilor la ei în grădiniță. După schimbarea de la conducerea liceului acest lucru se pare că va deveni istorie.

“Grădinița 44 este anexa noastră. E adevărat copiii mănâncă acolo, dar plătesc și sunt elevii liceului, clasele mici. Au mâncat de fapt, acum nu mai mănâncă. After-school-ul vine în ajutorul părinților. Doamna director, mă rog nu va mai fi, a plătit totuși pentru ca acei copii să mănânce acolo”, ne-a declarat directorul Liceului “William Shakespeare”, Ion Luican.

Contactată telefonic, fostul director adjunct, Adriana Drai a refuzat inițial să clarifice lucrurile. A acceptat o discuție ulterioară, dar după aceea nu a mai putut fi de găsit…

Părinții elevilor ce mâncau la Grădinița 44, copiii de la after schoolul fostei directoare Adriana Drai plăteau o taxă de 8 lei pe masă. Iar Adriana Drai a achitat școlii toți banii. Cât de legal este ce a făcut fosta directoare o spune Inspectoratul Școlar Timiș.

„Cunoșteam această situație din luna iulie a acestui an și acum anchetăm cazul. Există un ordin de ministru în acest sens, 5349 din 2011 însă învățătorul trebuie să aibă PFA deschis și nicidecum SRL. Nu vorbim de un after school privat. Pentru un after scool care se încadrează în lege este nevoie de aprobarea consiliului de administrație a școlii și a Inspectoratului Școlar”, spune inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu.

Părinții nemulțumiți au preferat să rămână anonimi de frica influenței doamnei director.

 

10 COMENTARII

   • Ai dreptate…in niciun caz doamna Galea, ea nu stie nimic, absolut nimic…ca doar s-au trimis informatii anonime, cu nume prenume pentru parat si linie la turnatori!!!…intamplarea face…ca acum ocupa acel scaun, absolut intamplator, cine indrazneste sa spuna altceva? Totul este intamplator, ca si viata, daca uitam un mic aspect, ca apare din pacat!
    Apropo Mondialule, in poza esti tu cand minti sau doamna Galea cand s-a asezat pe scaunul de director? Si oare Mondialule, esti naiv sau faci partea din turnatorii ascunsi sub acea linie?

  • Ioane. tu de fapt esti o Ioana, 100%! Si esti din scoala. Da-mi o adresa de email sa iti dau lista scurta de 5-6 persoane, de sex feminin, aflate acum pe val, printre care te afli si tu. Ce zici, facem un mic pariu?

 1. Ioane, tu de fapt esti o Ioana, 100%! Si esti din scoala sus numita! Da-mi o adresa de email sa iti dau lista scurta de 5-6 persoane, de sex feminin, aflate acum pe val, printre care te afli si tu. Ce zici, facem un mic pariu?

 2. Doamne, dar ce de gaite avem aici! Poate,poate nu se va prinde nimeni ce/cinje sunteti cu adevarat! Marascu este recunoscut pentru efortul depus mereu in cautarea unui senzational..negasit totusi pana in ziua de azi (mai asteptam, nenicule, nu e probelma) si ma bucur ca s-au gasit aceste maestre in arta conversatiei sa comenteze! Pe doamna Draio am cunoscut=o intamplator si ardeam de nerabdare sa citesc articolul!Imi primul rand Mann..ai dreptate! A platit scolii penjtru acea masa ce o mancau copiii..groaznic! Sa o arestam! In tara asta nu s-a mai pomenit ca un om cu functie sa dea bani pentru ceva. Daca nu a prejudiciat cu ceva scoala, trebuie sa o dam jos si sa punem o persoana poate mai competenta de ilegalitati! Si Ion..esti penibila! frustrarile tale nu ti le rezolva un comentariu ci persoane specializate, iar daca faci parte din haita sustinatoarelor, implicit esti cadru didactic, imi exprim parerea de rau pentru formarea si viitorul elevilor tai! Se vede de la posta ca acest articol este comendat, neavand un fond serios..si atunci am si eu o intrebare : doamna Galea, oare trebuie sa o denigram cumva..oricum, pe doamna Drai in speranta ca nu va mai avea drept la functia dumneavoastra dupa o posibilia intinare mediatica?

 3. Colegul meu de sprit Ionica,mai mergeam la crasme inainte sa venim la ore dar pentru asta nu se sesizeaza nimeni.Ca vin si eu si Ionel Lululescu Luican turmentati sa le predam elevilor nu e bai,wir sind intellectualischen. Din surse politischen fosta directoare era portocalien iar ionica rot cu trandafir..Steiner?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.