Anul 2015 începe cu vești bune pentru timișoreni. La vară ei se vor putea plimba cu vaporaşele pe canalul Bega și asta pentru că săptămâna viitoare, pe 12 ianuarie, are loc licitația pentru achiziționarea a șapte vaporetto, licitaţie care porneşte de la 4,5 milioane de lei.

Ambarcaţiunile vor circula pe râu din a doua jumătate a anului şi vor fi folosite, și ca mijloace de transport în comun, promit autoritățile, iar de gestionarea lor se va cupa Regia Autonomă de Transport Timișoara.

Toți banii investiţi provin de la bugetul local și  pentru că va fi un serviciu de transport public pe apă, se va impune și un tarif pentru plimbare. Conform spuselor primarului, modalitatea în care vor circula vaporașele și costul biletelor vor fi anunțate după ce ambarcațiunile vor fi achiziționate, dar edilul a dat asigurări că tarifele vor fi în așa fel încât orice timișorean să își poată permite să facă o plimbare, ori de câte ori își dorește.

“Pregătim și transportul în comun pe canalul Bega, transport, pur și simplu, regular. Sa vedem dacă el va fi funcțional, viabil. În orice caz, va exista transportul de agrement. Avem 9 stații de vaporetto. Repet, va fi folosit pentru transport de agrement, dar nu exclude viabilitatea transportului în comun cu astfel de mijloace”, a spus Nicolae Robu.

În plus, reabilitarea malurilor Begăi continuă. Pe 8 ianuarie se deschid ofertele la achiziția de biciclete și pentru celelalte echipamente de gestiune a vehiculelor. Astfel încât, la finalul proiectul, pe lângă plimbările cu vaporașul pe Baga, atît timișorenii, cât și turiștii se vor putea plimba și cu bicicletele pe pistele special amenajate pe malurile canalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.