Aeroportul-International-Traian-Vuia-Timisoara-685x3201

Bilanţul traficului aerian desfăşurat pe Aeroportul Internaţional Timişoara în primele şase luni ale anului 2016, respectiv ianuarie-iunie, confirmă creşterea prevăzută încă de la finalul anului anterior.

În perioada ianuarie-iunie 2016, aeroportul a înregistrat 469.847 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, cu 8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (435.372 pasageri).

O creştere însemnată de 10% a înregistrat şi numărul de mişcări aeronave, în perioada ianuarie-iunie 2016, respectiv 6.053 faţă de 5.493 mişcări aeronave înregistrate în primele şase luni ale anului 2015.

Datele statistice pe companiile aeriene a ratei de creştere a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe Aeroportul Traian Vuia – Timişoara arată următoarele rezultate: compania aeriană Wizz Air a înregistrat în primele 6 luni ale anului 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent o rată de creştere de 11%, compania aeriană Tarom a înregistrat o rată de creştere de 9%, iar compania aeriană Lufthansa a înregistrat o uşoară scădere de 1%.

În prima jumătate a anului 2016, destinaţiile preferate de pasageri au fost Bucureşti, Munchen, Londra şi Bergamo. Aşa cum au fost prevăzute încă de anul trecut şi anunţate în prima luna din acest an, au fost introduse destinaţii noi, oferind astfel pasagerilor posibilităţi de călătorie variate, respectiv Eindhoven (Olanda) şi Bodrum (Turcia) – destinaţie de vacanţă.

În aceeaşi perioadă de referinţă de şase luni, traficul de marfă a înregistrat o creştere semnificativă şi importantă de 60% faţă de anul precedent, fiind procesate 1.847 tone.

În ceea ce priveşte situaţia economică, în primele şase luni din anul în curs, cifra de afaceri a crescut cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, în condiţiile în care cheltuielile au rămas la acelaşi nivel, iar rata de profitabilitate s-a mărit de la 9 % la 21 %.

Începând cu 1 septembrie 2016 vor fi introduse şi alte destinaţii noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa, respectiv Londra-Stansted, Berlin, Dusseldorf-Weeze, precum şi fregvenţe mărite operate de compania aeriană RyanAir spre destinaţiile: Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Frankfurt-Hahn. De asemenea, începând cu 1 octombrie 2016, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească spre destinaţiile Iaşi şi Cluj, operate de compania aeriană Blue Air.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.