Campania de vaccinare antigripală din acest an va începe în a doua jumătate a lunii noiembrie. Potrivit Ministerului Sănătăţii a fost încheiat un acord pentru o perioadă de trei  ani cu posibilitatea achiziţionării a 3 milioane de doze de vaccin antigripal, în funcţie de cererea de pe piaţă.

Vor fi vaccinate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice respiratorii şi cardiovasculare, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi gravidele şi personalul medical.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în două etape. Astfel, în cadrul primei etape au fost puse la dispoziţia Direcţiilor de Sănătate Publică 500.000 de doze, care vor fi livrate cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare, în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite până la sfârşitul acestei luni pentru continuarea vaccinării.

Până în prezent, nu au fost raportate cazuri de gripă pe teritoriul ţării, iar numărul infecţiilor respiratorii acute se încadrează în nivelul aşteptat pentru această perioadă.

Bugetul din acest an al campaniei de imunizare susţinute de Ministerul Sănătăţii este de 11 milioane de lei, la fel ca cel de anul trecut.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.