Macar odata pe an, angajatii municipalitatii sunt, mai mult sau mai putin, fortati de circumstante sa foloseasca alte mijloace de transport decat masina personala. Saptamana Mobilitatii i-a determinat pe alesii locali sa faca o plimbare cu bicicleta. Bineinteles, tinuta specifica muncii la birourile Primariei Municipiului Timisoara nu le-ar fi permis sa se desfasoare ca niste biciclisti autentici in restul anului, insa, astazi, 19 septembrie, au facut un efort.

Totusi, consilierii locali nu s-au deranjat sa participe la actiune. Mai mult decat atat, din conducerea Primariei Timisoara, la pedalat a “semnat condica” doar viceprimarul liberal Dan Diaconu. Zambaret, Diaconu s-a alaturat celorlalti angajati ai institutiei in plimbarea cu bicicleta prin orasul de pe Bega.

Saptamana Mobilitatii este o actiune demarata in marile orase ale tarilor apartinatoare Uniunii Europene si promoveaza formele alternative de transport, reducerea emisiilor de gaze, a efectului de sera si reducerea factorilor poluanti care contribuie la dezvoltarea bolilor respiratorii si dauneaza mediului inconjurator. In acest context, mersul pe jos sau deplasarea cu bicicleta au fost mijloacele principale propuse in cadrul realizarii proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.