Nicolae-Robu---RETIM

Pentrutimisoara.ro dezvăluia acum 9 zile faptul că RETIM încasează bani de la Primăria Timișoara fără contract, sau pe baza unui act adițional încheiat ilegal.

Informația a fost confirmată de către secretarul primăriei, Ioan Cojocari, care a declarat pentru publicația pentrutimisoara.ro că RETIM nu mai are contract de anul trecut.

Este vorba despre contractul încheiat în 2006 cu numărul SC2006-15414, în baza căruia RETIM executa serviciile publice de salubrizare prin delegare de gestiune. Contractul era valabil până în 4 august 2014 și se putea prelungi conform HCL nr. 211/14.06.2011 dacă erau respectate două condiții. Cea principală era ca RETIM să realizeze până la data de 1 februarie 2014 investiția Stație de compostare cu fermentare uscată (Pentru detalii vezi articolul inițial aici).

În fapt, prelungirea contractului se putea face doar prin Hotărâre de Consiliu Local, lucru care nu s-a întâmplat.

Mașină cadou

În condițiile în care RETIM prestează servicii și facturează aceste servicii fără un contract valabil, Robu primește în luna ianuarie o mașină marca Mercedes-Benz de la RETIM, după ce Adunarea Generală a Asociaților RETIM, unde este membru Sanda Greblă, a aprobat „punerea la dispoziția acționarilor a două mașini pe durată nelimitată”.

RETIM deține abuziv un teren de 43000 mp

Retim trebuia să returneze un teren primit în concesiune în anul 2013, în urma nerespectării termenului de realizare a investiției Stație de compostare cu fermentare uscată. Astfel, RETIM trebuia să elibereze și să predea terenul conform contractului de concesiune, la data de 5 august 2014.

În contractul de concesiune la cap III, art.2 se arată că „prezentul contract se încheie pe întreaga perioadă a Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare a localităților prin concesiune nr.SC2006-15414/31.07.2006„, practic nemaiexistând contractul SC2006-15414, care a expirat în august 2014 așa cum am arătat mai sus, termenul de concesiune al terenului s-a încheiat de drept.

Cazul devine și mai interesant 

Dacă ne uităm în procesul verbal al ședinței ordinare din data de 22 octombrie 2013, ședința în care s-a concesionat terenul de 43000mp, putem vedea că directorul RETIM a solicitat în mod expres modificarea termenului de realizare a investiției Stație de compostare cu fermentare uscată, de acest termen depinzând dacă RETIM va mai avea contract după data de 4 august 2014.

Culmea este că nimeni nu a făcut nimic în privința termenului irealizabil, acela de 1 februarie 2014.

Era societatea RETIM amenințată de administrația Robu în privința faptului că primăria ar putea alege alte servicii, ale unui alt operator?

Să fie un motiv concludent faptul că toate departamentele responsabile din primărie împreună cu primarul, au închis efectiv ochii la unul dintre cele mai mari contracte de gestiune pe care îl are municipalitatea, lăsându-l astfel să se perimeze și să intre în ILEGALITATE?

Să fie o coincidență faptul că ROMPREST, singura societate care poate concura cu RETIM, și-a făcut intrarea în Timișoara câștigând prin licitație contractul de reabilitare a centrului vechi în octombrie 2013, adică exact în perioada în care Consiliul Local Timișoara a aprobat hotărârea pentru concesiune teren, care se știa că va fi valabilă câteva luni? Să fie o altă coincidență faptul că ROMPREST a început în 2014 să-și facă reclamă pentru a fi cât mai cunoscută de timișoreni?

Vezi documente:

Contract semnat ilegal de primarul Nicolae Robu – Raspunsul de la primarie

HCL 526-22.10.2013 concesiune teren RETIM

Extras din procesul verbal al sedintei

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.