La începutul lunii iulie 2014, Nicolae Robu promitea că în maxim o lună va începe reabilitarea Bălții Lămâița din zona Freidorf. „Vor fi plantate flori, vor fi locuri de joacă pentru copii, tot ce trebuie să fie într-un astfel de spațiu generos”, spunea atunci edilul.

Acum, când a trecut aproape jumătate de an de atunci, municipalitatea anunță că la ora actuală s-a ajuns doar la faza de licitație a proiectului, iar lucrările vor începe în primăvară.

“Reconstrucția ecologică a Bălții Lămâița din Freidorf se află în faza finală a licitației electronice. În primăvară vom putea începe lucrările pentru că până atunci licitația va fi categoric terminată”, a spus astăzi Nicolae Robu.

Și de această dată, autoritățile locale promit amenajarea spaţiilor verzi şi a unor zone de agrement. Mai mult decât atât, edilul-șef al Timișoarei spune că în 2015, va acorda o atenție deosebită proiectelor de acest gen.

“Se poate remarca faptul că alocăm atenție proiectelor de care beneficiează toți locuitorii Timișoarei, dar nu neglijăm proiectele zonale. Nu vom neglija nici o zonă a orașului, dar este firesc să se pună în valoare proiecte ce sunt în beneficiul întregii comunități”, a precizat edilul.

Modernizarea lacului va costa aproximativ 2 milioane de lei, și se va realiza pe un termen de maximum opt luni. În luna iulie a anului trecut, 500.000 lei erau deja alocați de la bugetul local, urmând ca cealaltă parte să fie alocată din bugetul anului acesta.

Sursa foto: dmmt.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.