După sabotajul general în care a fost implicată echipa de rugby RCM Timișoara chiar înaintea semifinalei cu Farul Constanța, deputatul  PSD de Timiș, Sorin Grindeanu a făcut o interpelare ministrului Tineretului și Sportului, Gabi Szabo.

Deputatul PSD povestește istoria incidentului în urma căruia cei mai buni șase jucători de la RCM Timișoara nu au avut drept de joc în partida decisivă cu Farul, deoarece cineva le-a rupt vizele medicale din carnetele de joc.

“Timișoara, orașul premierelor și al recordurilor, a înregistrat săptămâna trecută cel mai trist și mai de coșmar episod sportiv din istoria ultimilor zeci de ani : sâmbăta neagră a rugby-ului românesc ! Partida dintre RCM Timișoara și Farul Constanța – semifinala Superligii de Rugby – a devenit o pată de neșters pe obrazul celor care gestionează sportul românesc, reprezentanți ai federației de specialitate și arbitrii, deopotrivă”, a scris Grindeanu.

RCM Timișoara a câștigat trei titluri naționale, din care două consecutive în 2012 și 2013. Un efort care a fost călcat în picioare și trimis în deruzoriu în doar câteva ore, scrie în interpelarea sa Sorin Grindeanu. Deputatul PSD cere un răspuns în scris din partea ministrului Tineretului și Sportului.

“Reprezentați cea mai importantă instituție pe linie sportivă și consider că este necesar să interveniți, să concluzionați și să luați măsuri în acest caz. Sportul de performanță se întreține cu bani mulți, cu efort, cu dăruire și cu muncă. Rezultatele trebuie să decidă cine merită mai mult, nu jocurile de culise și interesele. Dacă ținem cont de ceea ce s-a întâmplat la Timișoara, trăim vremuri în care grila de valori este înclinată după bunul plac al unor decidenți care nu au nici o legătură cu fair-play-ul, valorile și principiile”, mai spune Grindeanu.

 

 

 

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.