Autoritățile locale anunţă modificarea regimului de parcare din Piața Unirii şi pe alte străzi din zonă. Începând de săptămâna viitoare, pe şapte străzi din zona centrală, riveranii vor avea la dispoziţie o parte a drumului dedicată lor. Potrivit edilului-șef, Nicolae Robu, noul sistem intră în vigoare odată cu închiderea Pieţei Unirii, urmând ca data exactă să fie anunţată din timp.

„S-a aprobat în Comisia de Circulatie ca, începând de săptămâna viitoare, când se va reuși semnalizarea corespunzătoare a zonei, pe un număr de șapte străzi, pe partea dreapta să poată parca doar riveranii și pe partea stângă să fie locuri de parcare TimPark. În asta constă inovarea. Le purtăm de grijă riveranilor care, săracii au avut de suportat destule neplăceri, dar trebuie să asiguram locuri de parcare și pentru lumea care are treaba pentru această zonă. Nu pot spune exact când se închide circulația și, implicit parcarea în Piața Unirii, pentru că depinde de constructor. Noi i-am dat voie să închidă circulația când se mută cu lucrările. Din zi în zi se poate întâmpla”, precizează primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

De cealaltă parte, în ceea ce privește noul sistem Timpark, unii timișoreni se declară nemulțumiți că plătesc un serviciu de care nu beneficiază.

„Am cumpărat abonament Telpark pe tot anul și nu mai ai unde să parchezi. Și asta aici, va fi din nou o problemă!”, „Dacă aș sta în zona și n-aș avea loc de parcare, probabil m-aș enerva. Dar e o idee bună, într-un fel. Să sperăm că o să avem mai multe locuri de parcare în oraș”, „Ar trebui mai multe parcări în zonă. Sunt puține și abia găsim loc unde să ne parcăm mașina”, spun cetățenii.

Străzile care beneficiază de noul sistem de parcare sunt: Gheorghe Lazăr – pe tronsonul dintre străzile Gheorghe Dima și Vasile Alecsandri, Emanoil Ungureanu – pe tronsonul dintre Gheorghe Lazăr și Gheorghe Dima, General Eremia Grigorescu – pe porțiunea de la Vasile Alecsandri la Gheorghe Dima, Regimentul 5 Vânători – pe tronsonul dintre Oituz si Piaţa Unirii, Matei Corvin – pe traseul cuprins între Oituz și Piața Unirii, George Coşbuc – pe porţiunea de la Matei Corvin la Piaţa Ţepeş Vodă şi Paul Chinezu – pe tronsonul cuprins între George Coşbuc la Oituz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.