Aleodor Sobolu - primar Ortisoara

De peste 10 ani, consilierii locali din PNL nu au acces să vadă anumite documente justificative pentru Hotărâri de Consiliu Local ale comunei Orțișoara. Pare ireal, dar se întâmplă la 26 de km de Timișoara, unde doar primarul pesedist și secretarul au dreptul să știe cum se cheltuie sumele de bani.

Convocările la ședințele de Consiliu Local se fac pe email, de multe ori fără a se pune la dispoziția consilierilor documente justificative ale proiectelor ce urmează să fie votate. La unele proiecte nu există referat sau anexe aferente, după cum mărturisește consilierul local PNL, Rediș Marius Constantin.

“Sunt consilier local din 2004 și cu excepția mandatului 2008-2012, când nu am fost ales, noi, consilierii PNL, ne-am confruntat cu o problemă pe care eu personal o consider ca fiind unică în județul Timiș. Din 2004 până în prezent anumite hotărâri de consiliu local sunt prezentate fără acte și lămuriri, existând certitudinea fermă că se ascund lucruri pentru a se face anumite aranjamente pe bani publici, pe banii locuitorilor acestei comune frumoase. Am solicitat de mai multe ori acte, inclusiv pe legea 544 dar nu le-am primit. Sunt peste 400 de oameni care ne-au acordat votul lor la ultimele alegeri și care vor să fie informați despre cum se cheltuie banul public, dar primarul și secretarul comunei nu-i ia în calcul decât la impozitul pe care-l plătesc.” spune consilierul local Marius Rediș.

Între timp, la Orțișoara, apa nu e potabilă, canalizarea nu există, dar din bugetul sărac al comunei, primarul a solicitat 200.000 de lei pentru ruga din acest weekend.

Capela mortuară construită illegal la solicitarea primarului e un alt proiect blocat în care s-au băgat sume imense de bani, chiar dacă primarul a fost informat de la bun început că e ilegală construcția pe un teren care are destinația pășune. Dar vom trata acest subiect într-un alt articol.

La Orțișoara se poate orice câtă vreme există lipsă de respect față de banul public, față de consilierii locali și față de voi, cei care plătiți anual impozite la primăria lui Aleodor. Că e a lui, ce nu ați înțeles!?

Poza e din concediul dlui primar, postată de soția dânsului în mod public cu titlul „Rock of Gibraltar” și nu are legătură cu articolul, dar o considerăm reușită.