In ultima perioada santierul din zona Piata Iosefin ridica mari probleme cetatenilor orasului. Fie ca vorbim despre accesul masinilor sau al pietonilor, fie despre aprovizionarea cu marfa a comerciatilor , situatia actuala reflecta slaba organizare a lucrarilor. O alta veste proasta consta in faptul ca la inceputul saptamanii viitoare urmeaza ca circulatia sa fie complet inchisa in zona. Conform declaratiilor sefului lucrarilor din santierul Piata Iosefin, singura posibilitate a comerciantilor si nu numai, de a avea acces va fi printr-o curte laturalnica, co-detinuta de un proprietar de terasa.
Revenind la accesul greu in Pietei Iosefin, miercuri, 14 august, am fost martorii unui incident. Un barbat se zbatea intre viata si moarte, chiar la intrare in Piata Iosefin. Pe langa indiferenta cetatenilor fata de suferinta barbatului, in varsta de 60 de ani, modul in care se desfasoara lucrarile pe santier a ingreunat interventia echipajului SMURD.
Tot din cauza modului in care se desfasoara lucrarile pe santier, comerciantii din piata Iosefin au probleme cu introducerea marfii in spatiul recent renovat. Ei sustin ca abia reusesc sa circule printre mormanele de pamant si praf. Introducerea marfii in cladire este dificila in actualele conditii.
Unii dintre comercianti considera ca se puteau gasi si alte solutii prin care lucrarile sa se fi desfasurat eficient pentru toata lumea, astfel incat accesul sa nu fie ingreunat in incinta noii piete. O alta nemultumire a acestora vizeaza si faptul ca vanzarile sunt tot mai slabe, intrucat timisorenii prefera sa-si cumpere produsele din pietele in care accesul este mai facil, precum Piata din Badea Cartan sau Piata 700.

Daniela Petolea

Category: News & Politics

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.