conferinta Nicolae Robu
conferinta Nicolae Robu

Robu a încercat astăzi să schimbe ceva, după 3 ani de conferințe de presă în calitate de primar. Este cunoscut faptul că primarul aduce subiecte pe teme administrative la orice conferințe sau evenimente, indiferent că sunt susținute în sediul PNL Timiș, la primărie sau pe stradă.

Astăzi, primarul a arătat faptul că PNL Timiș are un purtător de cuvânt de care a început să asculte, Robu fiind foarte orgolios și încăpățânat în viața de zi cu zi.

Profesorul Nicolae Robu a venit astăzi cu un subiect frumos pe tema sistemului de învățământ, lăsând jurnaliștii gură-cască. Fără să întrebăm despre autorul subiectului, noi am recunoscut influența și stilul purtătoarei de cuvânt a PNL Timiș, Oana Gaita, care este și consilier județean.

„În calitate de dascăl” Robu atrage atenția că sistemul de învățământ a fost uitat în ultimii ani, fiind într-o „subfinanțare cronică, după ce au fost angajamente clare că învățământul va fi finanțat cu 6% din PIB”.

Profesorul Nicolae Robu mai spune că după datele Institutului Național de Statistică, în anul 2013 învățământul a beneficiat de fonduri de 2.5% din PIB, iar pentru 2015 se vorbește de 3.7% din PIB, valori care sunt mult prea mici pentru un sistem de o importanță capitală.

În încheiere edilul a solicitat în mod public guvernului ca bugetul pentru educație să nu coboare sub 6% din PIB. Robu a mai adăugat că va susține inițiativa împreună cu alți profesori

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.