Deschiderea traficului prin pasajul subteran de la Michelangelo nu a fost posibilă, însă șoferii timișoreni s-au ales totuși cu un cadou frumos în pragul sărbătorilor. Astăzi, de  dimineață, după aproximativ un an și jumătate de lucru, a fost deschisă circulația pe bulevardul Vasile Pârvan și pe Corneliu Coposu.

 „Astăzi o să dăm în circulație aproape tot ce nu a fost dat din intersecția Michelangelo și anume, axa est-vest, pe ambele bretele. De acum, se va putea circula în mod normal pe bulevardul Pârvan în ambele sensuri, pe bulevardul Coposu, pe Pestalozzi sau înspre podul Decebal. O lungime considerabilă din acest bulevard, care acum a  fost fragmentat în mai multe, fostul Pârvan, a fost înnoită în totalitate și sper să aprecieze timișorenii, pentru că pentru ei ne-am străduit să facem totul”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Acesta a mai afirmat că deocamdată amenajarea este complet făcută pe Bulevardul Pârvan. Aici s-au amenajat spațiile verzi, s-au plantat 200 de copaci și 500 de fire de trandafir, sunt reabilitate trotuarele și pistele de bicicletă, iar pe bulevardul Coposu tot ce mai trebuie de făcut, este să se finalizeze pasajul subteran propriu-zis, care are o lungime de 455 de metri, o lățime de 14 metri și o înălțime de 6 metri.

 „El este aprope gata, mai este extrem de puțin de lucru, numai că din păcate, vremea a fost nefavorabilă și în aceste ultime săptămâni, și nu am reușit să facem anumite operații care necesită să fie uscat. Mai trebuie făcute anumite ermetizări acolo unde betonul  a fost poros la prima turnare, acolo unde nu s-au realizat îmbinările perfecte între pereții verticali, mai trebuie aplicate foliile de hidroizolare și ridicate gurile de canalizare”, a explicat Nicolae Robu.

Timișorenii trebuie să știe că începând de la 1 ianuarie Expresul 8 și troleibuzul 19 își vor relua circulația pe vechiul traseu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.