Proiectului Extindere reţea troleibuz Dumbrăviţa (Accesibilizarea zonei prin extinderea reţelei de troleibuze Timişoara – Dumbrăviţa)” s-a dorit a fi unul deosebit de important pentru oraşul nostru în încercarea de fluidizare a circulaţiei în această zonă şi de se realiza o cât mai bună accesibilitate a celor care locuiesc în Dumbrăviţa spre oraş.

Acest proiect a fost dezvoltat de Municipiul Timişoara – în calitate de lider de proiect (Partener 1) în parteneriat cu Comuna Dumbrăviţa (Partener 2) şi cu Judeţul Timiş (Partener 3), fiind depus la ADR Vest în data de 15.02.2012.

Contractul de finanţare nr. 3618 a fost semnat în data de 29.01.2013.

Perioada de implementare a fost de 34 luni, din care perioada de execuţie a lucrărilor: 12 luni.

Lucrările ce fac obiectul prezentului proiect vizează categoriile de lucrări necesare extinderii liniei de troleibuz, prin amenajările rutiere necesare desfăşurării activităţilor de transport public. Traseul extinderii liniei de troleibuz se desfăşoară de la intersecţia dintre Calea Sever Bocu şi strada Ion Ionescu de la Brad (Timişoara), până la sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Petőfi Sandor şi Ghioceilor (Dumbrăviţa), străbătând teritoriul administrativ al municipiului Timişoara până la intersecţia cu strada Constructorilor/Centurii, urmând traseul DJ 691 pe raza localităţii Dumbrăviţa.

Lungimea traseului liniei de contact troleibuz este de 3700m (400m pe teritoriul administrativ al municipiului Timişoara, 3300m pe teritoriul administrativ al comunei Dumbraviţa). Traseul cuprinde 12 staţii de troleibuz (alveole şi refugii de călători). În cadrul proiectului au fost executate 3 alveole noi (cele 9 existente s-au păstrat)  şi 11 refugii de călători.

Alimentarea liniei de contact troleibuz este asigurată prin intermediul staţiei de redresare amplasată în curtea Primăriei Dumbrăviţa.

De asemenea, în vederea sporirii confortului cetăţenilor şi asigurării siguranţei circulaţiei auto şi pietonale, a fost realizată amenajarea Căii Sever Bocu, astfel: a fost amenajată intersecţia dintre Calea Sever Bocu, str. Ion Ionescu de la Brad şi str. Armoniei, prin executarea unei giraţii, iar Calea Sever Bocu a fost amenajată ca o stradă de categoria a II-a, cu 4 benzi de circulaţie (câte 2 pe sens) până la intersecţia cu traseul Inelului IV (str. Constructorilor).

Lucrările au fost executate pe o lungime de 333m a Căii Sever Bocu. Lăţimea carosabilului este de 13 m, acesta fiind încadrat cu bordură şi mărginit pe ambele părţi de zone verzi, piste de ciclişti şi trotuare.

A fost realizată şi intersecţia dintre Calea Sever Bocu şi Inelul IV, prin executarea benzilor de stânga pe str. Centura şi str. Constructorilor. Totodată, pentru siguranţa citculaţiei, această intersecţie a fost semaforizată.

Lucrările au fost executate de SC SYLC CON TRANS SRL şi au început în luna august 2015, valoarea acestora fiind de aproximativ 2.000.000 lei (fără TVA), fonduri alocate de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.