Daca in anul 2008, cand s-a dat startul campaniilor de promovare a mersului pe bicicleta ”Verde pentru biciclete”, 652 de biciclisti s-au prezentat la pedalare, de-a lungul anilor s-a ajuns la cifre de ordinul miilor. Campaniile de constientizare din ultimii 5 ani, cu privire la utilitatile mersului pe bicicleta, au favorizat cresterii numarului de biciclete distribuite in Timisoara pana la aproape 14.000.Totodata, daca in 2008 au existat aproximativ 6 km de pista pentru biciclete, acum sunt aproximativ  60 de km. La sfarsitul acestei saptamani, amatorii mersului pe bicicleta sunt invitatii sa participe la pedalarea de toamna.

Timisorenii sunt asteptati duminica, 13 octombrie 2013, de la ora 10:00, la Casa Verde pentru Biciclete (Platforma Timco – str. Circumvalatiunii, nr. 8-12), unde se vor distribui numere de bicicleta. De la ora 11:00 biciclistii vor porni pe urmatorul traseu: Calea Circumvalatiunii – Strada Gheorghe Lazar- Bulevardul Cetatii- strada Miresei- Calea Aradului – Calea Alexandru Ioan Cuza- Strada Oituz- Bulevardul Take Ionescu- Strada Simion Barnutiu- Calea Dorobantilor- Strada Andrei Saguna – strada Stefan Octavian Iosif- Strada Stefan cel Mare – Calea Stan Vidrighin – Piata Gheorge Domasnean – Bulevardul Doctor Iosif Bulbuca – Strada Aries – Strada Surorile Martir Caceu – Stadionul Dan Paltinisanu. Finalul plimbarii il reprezinta stadionul, locul de unde am pornit pentru prima data pe strazile orasului, in cadrul campaniei noastre. Aici vor avea loc diverse ateliere sportiv – ecologice, care vor include: demonstratii de sarituri pe bicicleta, facepainting/bodypainting, pimp my Bike, expozitie de biciclete speciale, expozitie de fotografii de la evenimentele VpB, sesiuni foto participanti  ”si eu sustin VpB”, dar si atelier dECOrare sacose ECO Club Timișoara.

Prin faptul ca o persoana alege sa circule cu bicicleta si nu cu masina, el compenseaza lipsa a 100 de copaci, ceea ce contribuie la prezervarea mediu, dar isi mentine si propria sanatate la un nivel ridicat, deplasandu-se astfel. „Verde pentru biciclete” este o miscare sustinuta de Fundatia Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.