Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara organizează cursul postuniversitar CREIER, COGNITIE ȘI CONȘTIINȚĂ, cu începere de mâine 22.03.2019, la UMF 2, Splaiul Tudor Vladimirescu, nr. 14, vis a vis de Spitalul CFR. Cursurile şi stagiile se desfăşoară în zilele de vineri 16-20 şi sâmbată 9-13, pe parcursul a trei weekend-uri, respectiv: 22.03: între orele 17-20, 23.03: : între orele 9-13,29.03:  între orele 17-20, 30.03: : între orele  9-13, 5.04:  între orele 17-20, 6.04: : între orele 9-12. În total vor fi 12h de curs și 8h de stagiu.

Cursul va fi susținut de lector s.l.dr.Anghel Teodora, iar temele principale sunt neuropsihologia, stările modificate de conștiință, psihotraumatologie și memoria corpului, alimentația pentru un creier sănătos vs inimă sănătoasă, importanța microbiomului, din culisele longevității, oxitocina, digestia și procesele inflamatorii, importanța neuropeptidelor, epigenetica, tu ești Placebo, protocoale de comunicare în medicină, mindfulness și psihoterapie.

”Cursul „Creier, cogniție și comportament, cel de-al doilea curs organizat de Universitatea de Medicină și farmacie „Victor Babeș” (primul fiind Medicina psihosomatică) și se dorește a fi o călătorie spre centrul ființei umane, o explorare a peisajelor minții umane și a conștienței.

O să decojim puțin câte puțin din straturile conștienței, vom examina dovezile care sfidează ipoteza curentă ce consideră conștiența ca fiind un apanaj al creierului….

O să înțelegem de ce amintirile traumatice rămân înscrise în memoria corpului și pot reapărea sub forma unor comportamente repetitive sau accidente…

O să intrăm în culisele longevității…

O să aflăm despre diferitele tipuri de cocktail-uri biochimice care ne influențează dispoziția, despre așa numitele molecule ale emoțiilor, neuropeptidele…

O să explorăm fenomenul Placebo care atestă puterea minții umane..

Și nu în ultimul rând, o să ne raliem ultimului trend în ceea ce privește capacitate noastră de a ființa în prezent, adică mindfulness.

Speranța mea este ca la sfârșitul acestui curs să îmbrățișați paradigma holistă în medicină ce își revendică tot mai mult locul pe scena cunoașterii și să păstrați vie bucuria interogațiilor ”, spune lector s.l.dr.Anghel Teodora.