La Jimbolia se derulează cursul de competențe sociale și civice, adresat persoanelor vulnerabile. Timp de șase zile, beneficiarii, persoanele cu dizabilităţi, de etnie romă și familii cu mai mult de doi copii, inclusiv familii monoparentale sunt pregătite pentru integrarea pe piața muncii.

Astfel, scopul proiectului vizează facilitarea accesului la formare şi integrarea/reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii.

Proiectul este implementat pe o durată de doi ani, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş,în parteneriat cu  Asociaţia COLFASA, Institutul de Cercetare pentru Dezvoltare Socială și Inovare – ICED şi SIVECO România SA.

Potrivit organizatorilor, în cele 13 luni de la demararea proiectului 186 de persoane din grupurile vulnerabile au fost înregistrate în proiect, în vederea furnizării de servicii de integrare pe piața muncii. Astfel, 27 dintre beneficiari au obținut un loc de muncă; 47 de persoane urmează cursuri acreditate de calificare/recalificare pentru următoarele meserii: lucrător în alimentatie (1 grupă în Timișoara), agent de curățenie  (1 grupă în Timișoara) și  lucrător în comerț (1 grupă la Satchinez).

Totodată, peste 70 de beneficiari au participat la instruire – cursuri de competențe sociale și civice (3 grupe în Timișoara, 1 grupă la Măguri) și cursuri de competențe informatice (1 grupă la Timișoara, 1 grupă  la Jimbolia). Pentru 50 de beneficiari  din localitățile Timișoara, Măguri, Cenad și Jimbolia au fost realizate 6 grupuri de consiliere psihologică în vederea motivării acestora și încurajării lor pentru participare pe piața muncii.

Valoarea totală a proiectului este de 2.237.508 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.