Curg amenzile la Primăriile din Timiș și Arad.  Aproximativ 150 de de controale la nivel național au fost desfășurate în perioada 8-12 septembrie de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Acestea au vizat îndeplinirea principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. Mai exact, a fost verificat modul de păstrare al registrelor; al semnării listelor electorale de către persoanele abilitate; respectarea de către primar a obligaţiei de a pune la dispoziţia alegătorilor spre consultare a listelor electorale permanente şi de soluţionare a întâmpinărilor privind omisiunile; înscrierile greşite sau erorile din listele electorale.

Filiala Vest a Autorității Electorale Permanente a aplicat 11 sancțiuni: cinci amenzi în valoare de 5.000 de lei și şase avertismente. Toate pentru încălcarea art. 50, lit. a 2 din Legea nr. 35/2008, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004.

Astfel, singura Primărie amendată din Timiș a fost cea de la Șag, sancţionată cu 1.000 lei. Cele mai multe probleme au fost găsite la Arad. Primăriile Bârzava, Pleşcuţa, Săvârşin au primit amenzi în valoare totală de 4.000 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.