Ruga Uliuc
Ruga Uliuc

Mai mulții copii îmbrăcați în costume populare au stat în soare mai bine de o oră așteptând să danseze la deschiderea Rugii de la Uliuc, nefiind anunțați de primăria Sacoșu Turcesc că Ruga nu mai are loc. În timp ce sătenii așteptau în stradă apariția muzicanților, primarul Gabriel Koller se ospăta la 100 de metri de locația unde trebuia să aibă loc evenimentul, în casa prietenului lui.

Nici jandarmii și poliția prezentă nu au fost anunțați că Ruga nu mai are loc

Echipajul de jandarmi venit de la Timișoara pentru a asigura ordinea publică a încercat să găsească o persoană din partea administrației locale care să confirme dacă Ruga mai are loc. După trei ore de așteptare și căutare aceștia au plecat la Timișoara fără să găsească un responsabil din partea primăriei. Mai mult, jandarmii aveau informația falsă că primarul Gabriel Koller este plecat în concediu în afara țării.

Copiii cu lacrimi în ochi au fost ajutați de un localnic care a adus un casetofon mic de acasă

După ce s-au pregătit o lună și jumătate pentru dansul popular, părinții lor închiriind și costume pentru eveniment, copiii au dansat pe muzica unui casetofon mic în curtea căminului cultural.

Primăria nu s-a ocupat nici de curățarea spațiului, curtea fiind plină de gunoi și resturi de alimente alături de buruienile care treceau de jumătate de metru.

La propunerea primarului, consilierii locali au alocat din buget 4000 de lei pentru muzică, dar nu a venit nimeni cu ofertă, suma fiind prea mică.

Primarul nu a anunțat din timp faptul că ruga nu mai are loc, chiar dacă avea cunoștință de acest lucru. Bătaia de joc a primarului Gabriel Koller a fost îndreptată către întreaga comunitate din Uliuc, chiar și către copiii nevinovați.

Video:

Galerie foto:

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.