Ieri, la ora 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră o persoană de sex masculin. Bărbatul în cauză s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din Bulgaria.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză. Extinzându-se verificările s-a constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul  este Osman C., în vârstă de 31 de ani din Turcia.

Acesta a declarat că documentul de identitate pe care l-a prezentat la ieşirea din România l-a obţinut de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 50 euro. A recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Germania şi nu poseda viza Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecerea ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor va fi prezentat procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.