forbes Robu

Dacă în 2013 Timișoara ocupa primul loc în clasamentul Forbes, „Cel mai bun oraș pentru afaceri din România”, anul acesta Timișoara a trecut pe locul doi și a primit în plus premiul pentru „Cel mai dinamic oraș din România”.

Chiar dacă am avut ca ministru al IMM și mediul de afaceri pe timișoreanca Maria Grapini, se pare că acest lucru nu ne-a mai ajutat și în 2014 la capitolul afaceri. Primarul Timișoarei, prezent la decernarea premiilor la București, s-a întors doar cu premiul pentru „Cel mai dinamic Oraș”.

În comunicatul emis astăzi de Primăria Timișoara, opinia publică a fost indusă în eroare prin următorul paragraf: “În Timișoara, oraș aflat pe primul loc în ”Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri”, serviciile și industria sunt ramuri economice în plină ascensiune, stimulate de facilități acordate de autorități, dar și de accesul la infrastructura dezvoltată din Europa de Vest”-aprecia revista Forbes la momentul evaluării.”.

Comunicatul Primăriei nu specifică faptul că în prezent Timișoara este pe locul 2 în ”Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri”.

Pe de altă parte,Nicolae Robu, consideră că premiul Forbes este acordat exclusiv activității primăriei și proiectelor demarate de municipalitate, fără a lua în considerare aproximativ 20000 de firme timișorene care au fost evaluate și care își aduc contribuția la locul pe care a fost clasată Timișoara.

Vorbind de proiectele primăriei, o mare parte din banii municipalității au mers spre firme din București sau din alte orașe, firme care au câștigat licitațiile pentru lucrările de infrastructură (Exemplu: Romprest – firma din București care apare în mass-media apropiată de PNL, Porr Construct, Viacor Engineering – firme din București, etc.) .

Edilul consideră că cele 100 de șantiere existente în oraș și angajații primăriei au adus premiul de „Cel mai dinamic oraș din România”.

“Am fost onorat și extrem de fericit să primesc, pentru Timişoara, premiul „Cel mai dinamic oraș”, ca o recunoaștere a tot ce se întâmplă la ora actuală în orașul nostru drag. Mulțumesc revistei Forbes, mulțumesc colegilor din primărie care trag alături de mine, mulțumesc firmelor care implementează proiectele și mulțumesc timișorenilor că înțeleg și suportă vicisitudinile schimbării în bine în forță a Timișoarei, prin cele 100 de șantiere existente în oraș”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Timișoara se poate mândri și cu locul doi în ”Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri” și credem că acest lucru poate fi trecut în comunicatul Direcției de Comunicare a Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.