Guvernul a aprobat zilele trecute a doua rectificare bugetară din acest an.

Vestea bună este că va crește considerabil bugetul Ministerului Muncii, urmat de Ministerul  Dezvoltării și Apărării, iar Ministerelor Sănătății, Agriculturii, Transporturilor și Mediului li se vor tăia din fonduri și asta pentru că veniturile bugetului din acest an a scăut cu 1,40 miliarde de lei.

Cu toate astea, Titu Bojin, Președintele Consiliului Județean Timiș, se arată mulțumit că în județul pe care îl reprezintă nu se fac doar drumuri și trotuare ci se renovează și școli. Astfel s-a lucrat la campusul școlar de la Jimbolia care are o valoare suficient de mare, peste 7 milioane de euro, la campusul școlar de la Giarmata care are și el o valoare de aproximativ 4 milioane de euro, iar liceele Calderon și Lenau din Timișoara au și ele nevoie urgentă  de modernizări.

IMG_8520

„Vedeți că sunt investiții  care sunt corecte și care sunt dedicate unor domenii, cum sunt învățământul și sănătatea, domenii care în anumite momente au fost uitate. Aceste intervenții  se fac necontând punctul de vedere politic și repet că în județul Timiș puteau fi selectate proiectele pentru finanțare din punct de vedere al preferinței politice, dar nu s-a ținut cont de asta și eu le mulțumesc tuturor celor care au concurat la ideea acreditării sumelor de bani necesare pentru realizarea investițiilor”, a declarat Bojin.

Pentru Timiș, de la Ministerul Finanțelor, în urma rectificării de buget  încă nu se știe câți bani au fost alocați. Autoritățile se așteaptă la vreo 20 de milioane de lei și speră că le vor ajunge bani pentru toate domeniile. Câteva milioane pentru infrastructură, câteva pentru educație, câteva pentru sănătate și ar trebui și câteva pentru cultură, întrucât anul acesta vor trebui marcați și cei 25 de ani de la Revoluție.

Titu Bojin a declarat că la o întâlnire anterioară în care s-a discutat bugetul pentru următoarea perioadă, foarte mulți reprezentanți locali ai județului Timiș au dat dovadă de corectitudine, atât de la putere cât și de la opoziție, aceștia au solicitat sume foarte mici și foarte corecte, astfel toate primăriile vor primi bani pentru a-și putea finața lucrările care au fost recontractate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.