Dupa ce Primarul Nicolae Robu a ordonat taierea copacilor mult prea mari si uscati din zona Balcescu, o firma a plantat 70 de copaci cu frunze arse si uscate, fara coroana. Seful directiei de Mediu din Timisoara, Adrian Bere, a declarat ca nu si-a dat acordul pentru aceasta actiune, fiindca firma nu a adus soiul cerut de primarie si mai mult copacii sunt bolnavi. Societatea ”Universul Verde” din Arad a fost subcontractata de firma PORR Construct SRL si se pare ca este raspunzatoare pentru acest lucru. Municipalitatea a refuzat lotul de copaci adus de acestia, insa reprezentantii firmei nu au tinut cont de acest lucru si au plantat 70 de copaci din alt soi decat cel solicitat, conform declaratiei lui Adrian Bere.

Contactat de noi, reprezentantul firmei Universul Verde nu a dorit sa faca nici o declaratie in privinta acestei situatii, spunand doar ca si-au respectat contractul cu PORR.

–-PDiZp7KGL2U

Ca si cum plantarea fortata a pomilor nu ar fi fost suficienta, coroana copacilor arata foarte rau. Reporterul nostru a contactat magazinul online, din Bucuresti, parcuri.ro, pentru a intelege cum trebuie sa arate acest soi de artar, cand este plantat. Reprezentantul, parcuri.ro ne-a declarat ca au la vanzare „crimson king” si ca acest pom trebuie sa aiba la plantare 2-3 metri lungime si o coroana de aproximativ 1 metru. Pretul lor de lista fiind de 397 lei, pentru soiul care ajunge la maturitate, la o circumferinta trunchi de 12-14cm.

Astfel de soiuri de copaci sunti plantati si pe Bulevardul General Dragalina si se poate observa clar, de toti trecatorii, ca acolo arata bine. Anotimpul tomnatic nu este motivul pentru care copacii arata atat de rau.

Necestitatea plantarii altor copaci in Balcescu a aparut dupa ce Municipalitatea a descoperit, cand se lucra la sensul giratoriu, faptul ca cei din zona aveau radacinile putrede si reprezentau un pericol atat pentru pietoni, cat si pentru soferii din zona. Desi,  in proiectul de reabilitare a sensului giratoriu din zona Balcescu, nu era prevazuta plantarea de noi copaci, conducerea Primariei Timisoara a hotarat plantarea unor copaci care sa nu incurce circulatia in zona si sa nu reprezinte un pericol pentru cetateni, precum cei vechi.

Totusi, intrebarea este: cum a putut o firma din Arad sa planteze 70 de copaci sub ochii timisorenilor, fara acordul Municipalitatii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.