Mai multe unități de învățământ din Timiș vor fi controlate în următoarea perioadă de inspectori. Potrivit inspectorului școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, Aurelian Sima, verificările vor fi realizate pe parcursul a patru săptămâni, adică patru inspecții generale în aproximativ 12 școli din județ.

Prima inspecție va avea loc între 27 și 31 octombrie, perioadă în care vor fi controlate Școala Gimnazială Coșteiu, Școala Gimnazială Sacoșu Turcesc și Liceul Tehnologic “Petru Botiș” din Timișoara.

Vor fi inspectate unitățile de învățământ care au obținut rezultate foarte slabe la examenele naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureat, școli care s-au confruntat cu nerealizarea planului de școlarizare, în care fenomenul absenteismului este major sau școli care nu au mai fost inspectate de mult”, susține Aurelian Sima, inspectorul școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Potrivit conducerii ISJ, aceste inspecții au rol de îndrumare, iar la final va fi întocmit un plan de măsuri pe care școala va trebui să-l realizeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.