În lunile trecute, în cadrul dezbaterilor din primăria Timişoara, s-a adus de foarte multe ori în discuţie problema contractelor de concesionare pentru cimitirele din oraş.

Astfel că după lungi dezbateri s-a reuşit, într-un final, finalizarea contractelor care apără interesele primăriei, fiind vorba despre contractele de concesiune pentru cimitire. În prezent există o situaţie  care artă că lucrurile s-au schimbat foarte mult din punctul de vedereal plăţilor, pe care firmele concesionare s-au obligat contractual să le facă.

Direct răspunzătoare pentru cimitirele din Calea Şagului, Lipovei şi Stuparilor este firma S.C. Denis Alex SRL, care are plăţile făcute integral. Nu aceelaşi lucru se poate spune despre firma concesionară a cimitirului din Calea Buziaşului, care a plătit doar o parte din suma prevazută în contract.

“Firma are o datorie de 1192 lei, datorie pe care va fi obligat să o plătească urgent, pentru că o plată parţială conform contractului nu este admisă. Plata concesiunii trebuie să fie o plată 100%, care să acopere valoarea concesiunii în proporţie de 100%”, a precizat viceprimarul Traian Stoia.

La cimitirul din zona Rusu Şirianu societatea concesionară are şi ea de achitat diferenţa dintre suma totală şi plata efectuată, în valoare de 10000 lei.

Direcţia Fiscală este cea cares e ocupă de efectuarea acestor plăţi, în cazul întârzierilorurmăn a fi percepute penalităţi, iar neachitarea în timp de o lună a concesiunii, în integralitatea ei, duce de la sine la rezilierea contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.