Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și partenerii săi din cadrul consorțiului regional RO-BOOST SMEs: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest, Tehimpuls – Centru Regional de Inovare și Transfer Tehnologic, Centrul de Dezvoltare Arad și Universitatea Craiova, au lansat astăzi, 4 februarie, proiectul comun „Stimularea creșterii inteligente și bazate pe inovare pentru întreprinderile mici și mijlocii din România”.

Prin acest proiect se vor organiza puncte de informare la fiecare dintre sediile membrilor consorțiului  mai sus menționat, birouri ce vor fi oferi servicii pentru dezvoltare care vin în completarea celor deja existente pe piața de consultanță din Regiunea Vest și Regiunea Sud-Vest.

“Aceste servicii sunt mai mult decât nişte bani, sunt pentru informarea companiilor care nu au acces la diverse informaţii în mod uzual, iar noi aducem această reţea la care ei pot să acceadă. Firmele interesate de astfel de informaţii se pot adresa începând de mâine, din punct de vedere al reţelei noi funcţionăm, putem să oferim aceste servicii, din punct de vedere funcţional amenajăm acum un spaţiu şi facem nişte mutări pentru a putea oferi servicii eficiente firmelor”, a explicat  Sorin Maxim, director ADR Vest.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea unei structuri de suport pentru IMM-urile din cele două regiuni de dezvoltare, Vest și Sud-Vest, prin intermediul căreia va furniza un set integrat de servicii de informare, sprijin și consultanță care să ajute întreprinderile să exploateze oportunitățile europene de dezvoltare a afacerilor. Astfel, prin pachete de servicii dedicate antreprenoriatului și inovării, consorțiul va oferi:

  • consultanță cu privire la politici, reglementări legale și programe de finanțare europeană
  • acces la finanțare (venture capital, vouchere, equity funds etc)
  • internaționalizare (informații despre piețe din Europa și țări terțe-business intelligence)
  • parteneriate pentru proiecte internaționale de cercetare și dezvoltare
  • facilitarea inovării și a transferului tehnologic transnațional
  • dezvoltarea de parteneriate de afaceri transnaționale
  • dezvoltarea capacității de management al inovării

Aceste servicii cu valoare adăugată vor fi oferite prin intermediul organizării de evenimente, grupuri de mentoring, traininguri, întâlniri, activități de brokeraj, misiuni de companii (misiuni economice), prin intermediul unei platforme europene dedicate întreprinderilor mici și mijlocii, în cadrul birourilor de informare ale partenerilor consorțiului și prin intermediul paginii web ce urmează a fi creată cu acest scop.

La Timișoara, întreprinderile mici și mijlocii pot apela începând de astăzi la aceste servicii pentru dezvoltare, care sunt oferite gratuit. Biroul consultanților din capitala Banatului va fi amplasat pe strada Proclamația de la Timișoara, nr.5, în incinta Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Valoarea totală a proiectului, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene, este de aproape 700 mii de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.