Consiliu Local Dumbravita
Consiliu Local Dumbravita

Aseară a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local Dumbrăvița convocată la ordinul prefectului.

Miklos Árpád
Miklos Árpád

Cea mai mare surpriză a fost la alegerea viceprimarului Miklos Árpád(UDMR), care a fost votat de 14 consilieri din 15, grupul PNL acordând un vot de încredere consilierului susținut de grupul PSD și de primarul Victor Malac(PSD) pentru funcția de viceprimar al comunei.

Consilierii PNL au lăsat să se înțeleagă că votul lor este pentru o bună administrare a comunei și pentru susținerea proiectelor în Dumbrăvița, punând pe ultimul plan opoziția politică.

Prioritățile primarului Victor Malac în Dumbrăvița

Edilul comunei are două priorități majore pentru noul mandat. Este vorba despre asfaltarea drumurilor și de stația de tratare a apei.

Victor Malac
Victor Malac

Deși am făcut foarte multe lucruri în Dumbrăvița, în vechiul mandat, împreună cu Consiliul Local, încă mai sunt multe de făcut și prioritar la noi sunt drumurile. Avem 130 de km de drumuri din care până în prezent sunt asfaltați 35 de km și mai avem 26 de km în lucru care se vor finaliza anul acesta. A doua prioritate este stația de tratare a apei. Rețeaua a fost subdimensionată, deoarece populația a crescut foarte mult în Dumbrăvița. Numai anul trecut am emis 770 de autorizații de construcție, iar dacă luăm o medie de 3 persoane pe autorizație sunt 2300 de persoane în plus față de populația existentă. Acum lucrăm la stația de pompare, iar pentru stația de tratare am depus un proiect transfrontalier împreună cu cei din Serbia” a precizat Victor Malac pentru publicația pentrutimisoara.ro.

Edilul promite că va atrage mai multe fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii.

Trebuie să încercăm să obținem mulți bani din fonduri europene. Dacă în mandatul trecut am obținut 5.500.000 de euro, în mandatul acesta încercăm să obținem mai mult” a spus în încheiere primarul Victor Malac.

La finalul ședinței viceprimarul Miklos Árpád a oferit șampanie celor prezenți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.