Spitalele publice din Timiș și din toată țara vor avea în perioadă următoare câte un consiliu etic. Afirmația a fost făcută luni de către Ministrul Sănătăţii. Potrivit lui Nicolae Bănicioiu, acestea vor deveni funcţionale şi li se vor extinde atribuţiile.

Consiliile etice vor fi formate din şapte membri: câte un reprezentant al corpului medical al spitalului, un alt reprezentant al corpului medical al spitalului dar care nu desfăşoară activitate medicală, unul din partea asistenţilor medicali, un consilier juridic sau o persoană cu studii superioare care face parte din aparatul funcţional al spitalului, un reprezentant al casei de asigurări, unul al asociaţiilor de pacienţi, un reprezentant al autorităţilor judeţene sau de la Direcţia de Sănătate Publică.

Din consiliul de etică nu pot face parte managerul spitalului, directorul medical, directorul de îngrijiri sau asistentul şef.

“Membrii acestor consilii etice vor fi aleşi, şi nu numiţi, iar activitatea lor va fi monitorizată prin intermediul unor raportări pe care acestea le vor face trimestrial”, susține Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor a reluat procesul de evaluare în vederea acreditării spitalelor. Lista cuprinde 54 de spitale care se califică pentru a primi vizită Comisiilor de evaluare.

Vizită se va desfăşura pe parcursul a două perioade. Astfel,  între 6 octombrie – 6 noiembrie vor fi evaluate 23 de unităţi sanitare la care vor participa 65 de evaluatori certificaţi CONAS. Vizită următoarelor 31 de spitale se va desfăşura în intervalul 20 noiembrie – 20 decembrie.

Ministerul Sănătăţii continuă întreprinderea controalelor ample în unităţile sanitare de stat din ţară, în vederea depistării şi îndreptării neregulilor.

În ceea ce priveşte veniturile medicilor, Ministrul Sănătății a subliniat faptul că se lucrează la un proiect de lege pentru majorarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.