sedinta consiliu local timisoara
sedinta consiliu local timisoara

În data de 26 februarie 2016 consilierii locali au admis cu unanimitate de voturi trimiterea unei adrese către Retim și au confirmat sub semnătura grupurilor PNL și PSD faptul că RETIM nu mai are contract cu municipalitatea și implicit abuzul în serviciu al primarului Nicolae Robu.

Informația a fost pentru prima dată dezvăluită de pentrutimisoara.ro în 21 aprilie 2015. Vă reamintim că Robu a semnat în ianuarie 2014 prelungirea contractului cu Retim fără un mandat de la consiliul local. După 10 luni majoritatea consilierilor locali au recunoscut acest lucru, confirmând și faptul că informația dezvăluită în publicația pentrutimisoara.ro este reală.

Cum a reușit consilierul local Alfred Simonis să primească votul consilierilor PNL pentru confirmarea infracțiunii comisă de Nicolae Robu

La inițiativa consilierului local Alfred Simonis(PSD), consilierii au admis în unanimitate trimiterea unei adrese către Retim și, ATENȚIE, în majoritate și conținutul respectivei adrese în care erau introduse 11 întrebări. Întrebarea care îl incriminează pe Nicolae Robu este cea cu numărul 10 prezentată mai jos. Adresa către RETIM a fost votată în ședința ordinară a consiliului local din data de 26 februarie 2016.

Grupul consilierilor PNL, majoritari în consiliul local, au dorit să fie mai cu „moț” și au făcut un addendum prin care au acceptat inclusiv conținutul adresei către Retim, conceput de Alfred Simonis(PSD). Mai mult, fiind introdusă spre informare în ședința CLT constatăm că s-au îndeplinit toate formalitățile pentru ca executivul primăriei să înceteze de drept contractul cu Retim.

Noi consilierii locali PNL, majoritari în CLT, ca dovadă de deschidere spre transparență, am convenit să acceptăm drept conținut al respectivei adrese toate și exclusiv întrebările formulate de grupul de consilieri locali PSD, minoritari în CLT, reprezentați de dl. Consilier Alfred Simonis” se arată în addendum.

Consilierii PNL au confirmat abuzul în serviciu al colegului de partid primar Nicolae Robu

Prin acest addendum și prin votul în unanimitate pentru trimiterea adresei către Retim, toți consilierii PNL și-au însușit conținutul întrebărilor și au recunoscut, indubitabil, infracțiunea de “abuz în serviciu contra intereselor publice” a primarul Nicolae Robu, prin semnarea de către acesta a actului adițional de prelungire a contractului cu Retim fără acordul Consiliului Local Timișoara.

Întrebarea nr. 10 adresată de către toți consilierii locali societății de salubrizare prin care aceștia au confirmat faptul că RETIM nu mai are contract:

Întrebarea nr.10: Cum a fost prelungit contractul dintre Primăria Municipiului Timișoara si Retim fără acordul Consiliului Local? Menționez că nu există nici o hotărâre de Consiliu cu privire la acest aspect, iar în HCL nr. 211/14.06.2011, la art. 4, litera 3, se stipulează clar faptul că: „În situația nerealizării investiției „stație de compostare cu fermentare uscată complet închisă(…), până la data de 01.02.2014, prelungirea contractului „se va putea” face doar pe o perioada egală cu cel mult jumatate din durata sa inițială, prin acordul de voință al părților, prin act aditional. Menționez că in același HCL, 211 din 14.06.2011, la art 1. se stipulează: „Se revocă HCL nr 296 din 29.07.2010 privind prelungirea, prin act aditional, a Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare a localităților prin concesiunea SC 2006-15414/31.07.2006, încheiat intre Consiliul Local al Municipiului Timisoara și SC Retim Ecoiogic Service SA”, deci se revocă și toate actele care au avut la baza HCL 296/2010.

În acest moment abuzul în serviciu al primarului Nicolae Robu este în formă continuată prin introducerea pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a două puncte care fac referire la contractul cu Retim existent, când de fapt el nu mai există.

Vezi aici adresa către RETIM semnată de consilierii PSD și PNL: adresa Retim.pdf

1 COMENTARIU

  1. Chiar nu pot intelege de ce se insista atata cu Retim ? Care-i problema ? Nu-si fac treaba ? Este o alta firma care trebuie sa-i ia locul ? Si ce daca a expirat un contract ? Pentru asta sunt facute contractele sa expire si daca totul a fost ok sa se reannoiasca ! Care-i problema si pe cine deranjeaza Retim ? Sau mai bine vine o firma din Cs sau Mh sau Ot , Dj ??? Astia ca-s din Timisoara si se tin de treaba, organizeaza periodic campanii suplemtare de curatenie probabil ar trebui sa activeze pe la Suceava sau Piatra Neamt si asta doar ca sunt unii care n-au subiecte de cancan !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.