Primarul Nicolae Robu, a marturisit marti, 24 septembrie, in sedinta de plen a consiliului local, faptul ca exista probleme serioase la Colterm Timisoara. Pana in prezent, compania de termoficare a acumulat datorii catre furnizorul de gaz, Petrom, de aproximativ 27 de milioane de lei.

In urma cu doi ani, Petrom ameninta intreruperea furnizarii de gaz, catre compania de termoficare, in plina iarna, zeci de mii de familii din Timisoara riscand, la momentul respectiv, sa ramana fara caldura in locuinte. Pentru evitarea repetarii acestei situatii, edilul sef al orasului a decis sa schimbe furnizorul de gaz. Totusi, acest lucru va fi posibil doar in cazul in care vor fi achitate cele aproximativ 27 de milioane catre Petrom Gaz. In urma negocierilor derulate la sfarsitul saptamanii trecute de reprezentantii Municipalitatii cu conducerea Petrom Gaz, cei din urma au fost de acord sa renunte la colaborare  doar in cazul in care primesc integral suma care li se cuvine. Prin urmare, Primaria Timisoara va plati esalonat, din bugetul local, suma de peste 27 de milioane de lei catre Petrom, viitorul furnizor de gaz al companiei de termoficare din Timisoara urmand sa fie E-On Gaz.

Totusi, primarul orasului a mai declarat, in cadrul sedintei de plen, faptul ca Municipalitatea tine sub monitorizare atenta conducerea Colterm, intrucat compania de termoficare are, in total, datorii de aproape 130 de milioane de lei, chiar si dupa stingerea arieratelor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.