Complexul spitalicesc de excelenţă din Timiș ar putea fi construit cu investitori de origine arabă. CJ Timiș va asigura terenul și utilitățile pe locul fostei unităţi militare de la Giroc.

Consilierii județeni au aprobat, miercuri, studiul de prefezabilitate pentru acest proiect. Potrivit preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin, demararea proiectului a fost amânată din cauza absenţei legii parteneriatului public-privat, care le-ar fi permis autorităţilor judeţene să primească sprijin financiar de la investitorii străini.

 „Am mers destul de delicat pentru că nici la ora actuală nu avem legea parteneriatului public – privat, care să ne dea posibilitatea să ne reglam niște documente, niște modalități de a stabili caiet de sarcini, studiu de fezabilitate în colaborare cu cei care vin către noi. Noi am aprobat ca firma să vină cu banii, iar noi cu suprafața de teren. Noi l-am pornit pe ideea și pe propunerile care au venit de la americani. Am fost consultați și acum. Avem promisiunea ambasadorilor că acest proiect va merge în continuare, chiar dacă nu cu aceiași oameni”, spune președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

Astfel, noul spital va avea mai multe secții: obstetrică-ginecologie, chirurgie, cardiologie, oftalmologie, stomatologie, ortopedie, dermatologie, radiologie și un serviciu de urgență.

Investiţia este estimată la 300 de milioane de euro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.