Incepand de luni, 17 iunie, doua saloane ale Sectiei Anestezie si Terapie Intensiva de la Maternitatea Bega au fost renovate si utilate la standarde europene. Dupa aproximativ 15 ani, cele doua saloane au fost modernizate cu sprijin financiar de la Consiliul Judetean, Spitalul Clinic Judetean de Urgente Timișoara si mai muti investitori privați. Suma investita in saloanele Maternitatii Bega este de 100.000 lei.

Cele doua saloane renovate, sunt saloane post-operatorii, pentru cazurile ginecologice si cele obstetricale grave, respectiv dupa cezariene, sau complicatii. Astfel ca, timpul pe care mamele, il petrec in aceste saloane, este de 24, sau 72 de ore, in functie de complexitatea interventiei chirurgicale. Fiecare salon are cate trei paturi configurate special, pentru o sectie ATI, in care exista inclusiv monitoare pentru functiile vitale: puls, temperatura si tensiune.

Potrivit unui studiu efectuat de fundatia Salvati Copii, in judetul Timis, aproape jumatate dintre femeile care urmeaza sa devina mame nu au fost luate in evidenta de catre medici. Mai mult, nu au facut nici macar un set complet de analize. Medicii spun ca vinovate sunt mamele, care in lipsa unei educatii sanitare, nu se prezinta la nici un control, pe toata durata sarcinii.
Este stiut faptul ca, din pacate, Romania ocupa primul loc in Europa la cazurile de mortalitate infantila.Conform statisticilor, la fiecare patru ore moare un copil, mai mic de un an.

A.M.D.

Category: News & Politics
Uploaded by: SocialMedia9 .
Hosted:

Articolul precedentMarca Accesibilitatii – recunoastere pentru Universitatea de Vest
Articolul următorSpectacol de magie cu banateanul Lorenzo Cristian !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.