Întrucât deschiderea unei afaceri este o decizie importantă, mai multe organisme din diferite sfere de activitate au gândit un parteneriat care să vină în ajutorul celor care au o astfel de inițiativă.

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Timișoara în parteneriat cu Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara organizează marți, 21 aprilie 2015, la Timișoara, în Sala de conferințe a Hotelului NH Timișoara, str. J.H.Pestalozzi 1A, Conferința de deschidere și Conferința de lansare a Concursului de Idei de Afaceri din cadrul proiectului POSDRU ”ACCES – Antreprenoriat – Curaj, Cunoaștere, Efort, Succes”. Evenimentul va începe la ora 10.00.

Proiectul este implementat de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Timișoara în parteneriat cu Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara și Fundația Agora din Municipiul Oradea . Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 iar obiectivul principal al acestuia este promovarea culturii antreprenoriale în Regiunea de Vest și Regiunea de Nord-Vest. Valoarea totală a acestui proiect este de 6.713.288,00 lei din care 94% în valoare de 6.184.280,91 lei valoarea eligibilă a finanțării nerambursabile acordată din FSE; 6% în valoare de 394.741,33 lei valoarea eligibilă a finanțării nerambursabile acordată din Bugetul Național și 2 % în valoare de 134.265,76 lei contribuția eligibilă a Beneficiarului-Fundația Serviciilor Sociale Bethany.

           

Proiectul strategic ”ACCES- Antreprenoriat – Curaj, Cunoaștere, Efort, Successe adresează cetățenilor din 10 județe (Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caras-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, SălajșiTimiș) iar prin intermediul lui se dorește stimularea preocupărilor antreprenoriale, ale tuturor persoanelor care doresc să inițieze o afacere, în special ale tinerilor întreprinzători. În acest sens a fost demarat un proces de promovare a activităților și serviciilor oferite în cadrul proiectului. Cele mai importante activități și servicii din cadrul proiectului sunt următoarele:

–       Organizarea Concursului de Idei de Afaceri cu premii care însumează maxim 1.000.000 de euro.Concurenții cu cele mai bune 40 dintre aceste idei vor fi primi un stimulent (ajutor de minimis) de maxim 25.000 euro și vor fi sprijiniți pentru înființarea unei întreprinderi în următoarele direcții de politică industrială : Turism şi ecoturism, Textile şi pielărie, Lemn şi mobile, Industrii creative, Industria auto şi componente, Tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, Procesarea alimentelorşi a băuturilor, Sănătate şi produse farmaceutice, Energie şi management de mediu; Bioeconomie (agricultură , silvicultură, pescuit și acvacultură), Biofarmaceutică şi biotehnologii;

–       Înființarea la Timișoara și Oradea a două Centre de Sprijin și Inițiere în Afaceri în care va fi oferită consiliere gratuită pentru înființarea  unei întreprinderi și întocmirea unui plan de afaceri. În paralel cu aceste două centre vor fi dezvoltate alte două Centre de Sprijin și Inițiere în Afaceri care funcționează deja în cadrul Universității de Vest Timișoara și a Fundației Agora din Municipiul Oradea;

–       Informarea a minim 600 de persoane și recrutarea a minim de 480 de persoane cărora li se vor oferi servicii de consiliere și sprijin în vederea punerii în practică a unei idei de afaceri. Un aspect important de precizat este acela că 400 dintre persoanele înscrise în proiect vor fi selectate și vor putea beneficia de cursuri de antreprenoriat de tip inițiere/specializare și perfecționare. Menționăm că dintre aceste 400 de persoane din grupul țintă care vor beneficia de programele de formare, minim 200 sunt persoane cu vârste între 18 – 25 ani îmatriculate în învățământul superior.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.