Viceprimarul Municipiului Timisoara, Traian Stoia a anuntat alte cateva nereguli descoperite de comisia de control, constituita in urma cu cateva luni. Echipa formata din politisti locali, politisti nationali si reprezentanti ai primariei si-a extins raza de actiune de la zona 0 si inspre alte zone ale orasului. Astfel, au fost descoperite nu doar problemele legate de prezervarea cladirilor istorice din orasul de pe Bega, ci si altele, descoperite intamplator. Este vorba despre fostele cinematografe din oras.

Daca in fostul cinematograf din zona Dacia au inceput sa creasca arbori, un altul este detinut de Rusimovici Nada, domiciliata in Timisoara, intr-o zona in care locuiesc cazuri sociale. Femeia a primit in instanta un cinematograf al Radef. Traian Stoia a declarat astazi ca proprietara ar fi creditat Radef cu 200.000 de euro si cu inca 900.000 de lei. Nereturnandu-i-se banii, femeia a actionat in instanta in anul 2012, devenind astfel proprietara cinematografului Studio.  Totusi, viceprimarul are indoieli in ceea ce priveste situatia materiala a femeii. Chiar si asa, el a conchis ca valoarea cinematografului se ridica la sume mult mai mari. In privinta cinematografelor, Municipalitatea doreste sa le aduca in proprietatea Primariei Timisoara, insa acest lucru nu a fost posibil pana acum, intrucat Radef nu are consiliu de administratie.

Totodata, comisia de control a primariei a mai amendat si Casa Pariurilor din Timisoara cu 9000 de lei pentru functionare  fara a fi intrat complet in legalitate, amenzi despre care viceprimarul considera ca sunt prea blande. Mai mult decat atat, 4 din cele 13 locatii, in care activa Casa Pariurilor, au fost desfiintate, fiind sterse din Registrul Comertului.

Viceprimarul Traian Stoia a mai declarat ca a avut discutii cu primarul Nicolae Robu si ca Municipalitatea a cazut de acord sa urmeze exemplul Clujului sau Aradului, in privinta intretinerii si reabilitarii cladirilor istorice.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.