colterm

Edilul-șef  al Timișoarei este în continuare nemulţumit de modul în care societatea Colterm a furnizat agent termic în acord cu condițiile meteo, astfel că facturile timișorenilor au fost mai mari. În plus, acesta consideră că șeful instituției, Petrică Pampu,  nu își dă interesul referitor la situația prin care trece societatea de termoficare.

“Regret că la Colterm nu s-a reușit până în prezent să se obțină o însănătoșire substanțială a situației. Acolo încă avem de acoperit deficite mari, avem de plătit datorii mari moștenite. Din păcate, nici serviciile către populație nu sunt de natura să ne mulțumească. Eu, personal, sunt nemulțumit că într-o perioadă în care n-a fost prea frig, Colterm nu a reușit să furnizeze agentul termic în acord cu condițiile meteo și, prin urmare, facturile cetățenilor au fost mai mari decât ar fi fost normal să fie. Sigur, se invoca limite ale sistemului tehnologic, faptul că nu se poate regla fin, cât să fie agentul, ci în anumite trepte, dar nici pe mine și nici pe cetățenii care plătesc nu ne mulțumesc explicațiile, ci ne interesează doar rezultatele până la urmă”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu adaugă faptul că, deși la Colterm au fost efectuate investiţii majore prin proiectul de retehnologizare pe fonduri europene, impactul asupra consumatorului direct este unul redus. Astfel că, instituția are în continuare datorii la vechiul furnizor de gaze, o mare parte din ele și din vina Primăriei, care nu a plătit subvențiile la timp.

“Din păcate, impactul retehnologizării asupra eficienței producerii și livrării la client a agentului termic e destul de redus. Se impune reabilitarea sistemului de transport și distribuție a agentului termic, pentru că acolo sunt pierderi foarte mari și se impune trecerea la contorizarea pe orizontală. Situația companiei este una foarte critică, eu m-aș fi așteptat să văd că persoanele care conduc Colterm sunt puțin mai stresate de situația în care se află compania. Nu există o neliniște firească, mizându-se mereu pe ajutoare din partea Primăriei. E adevărat că o bună parte dintre datorii provin din faptul că Guvernul nu a plătit către Primărie și Primăria nu a plătit către Colterm subvenția. Sunt datorii istorice care au atras după ele majorări, penalități. Dincolo de asta, există o problemă internă”, spune edilul-șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.