Relaţiile dintre Nigeria şi judeţul Timiş vor fi mai strânse în domeniul universitar și economic. Aflat într-o vizită de lucru la Consiliul Județean Timiș, Excelența Sa Okechukwu Fidelis Muoh, ambasadorul Republicii Nigeria în România, a discutat cu președintele CJT, Titu Bojin, despre posibilitatea creșterii numărului de studenţi nigerieni care studiază în orașul de pe Bega. Totodată, se dorește și o colaboarare între Timiș și Nigeria în domeniul IT, energie și industrie artizanală.

„Am discutat despre posibilitatea deschiderii și îmbunătățirii relațiilor și în alte domenii, în afară de cel al învățământului universitar. Am acceptat cu plăcere invitația din 25-26 septembrie la București, la forumul organizat de către Nigeria, din punct de vedere al activităților economice, investițiilor,  posibilităților de colaborare mai extinsă în România, că vom fi prezenți, județul Timiș, cu o delegație în acest forum. Sigur, putem găsi multe căi de colaborare”, spune Titu Bojin, președintele CJT.

Potrivit Excelenței Sale, Okechukwu Fidelis Muoh, Nigeria este una dintre cele mai dezvoltate țări din Africa, din punct de vedere economic, cu 170 de milioane de locuitori.

„Așa cum Timișoara este o poartă spre vestul Europei, astfel Nigeria este o poartă spre Africa. Din punct de vedere economic Nigeria este cea mai puternică țară în Africa. Și în acest context am convingerea că relațiile economice pot fi dezvoltate cu siguranță între Timișoara și reprezentanți din Nigeria. De asemenea, aș dori să mă folosesc de această oportunitate să vă mulțumesc ca și reprezentanți ai locuitorilor din Timiș pentru ospitalitatea cu care ne-ați primit. (…) Sunt foarte mulți nigerieni care și-au făcut studiile ori s-au stabilit în România. În cultura noastră, a Nigeriei persoanele care sunt deschise și ne primesc cu caldură, nu pot fi decât persoane bune”, afirmă Excelența Sa, ambasadorul Republicii Nigeria în România.  

 În prezent, aproximativ 500 de studenți nigerieni studiază la universitățile din Timișoara.

 

DSCF0366 DSCF0376 DSCF0378

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.