Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori şi viscol, valabilă de vineri de la ora 16.00 până sâmbătă la ora 14.00 în Bucureşti şi în alte 24 de judeţe. 

În a doua parte a zilei de vineri şi la începutul nopţii de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Apoi, până în dimineaţa zilei de sâmbătă, ninsorile se vor extinde şi în Muntenia şi Dobrogea şi va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii, potrivit Mediafax.

Cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia şi la munte şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.harta

Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50-60 km/h, iar în sudul Banatului va depăşi 80 km/h. În cursul zilei de sâmbătă, vântul va diminua treptat în intensitate.

Vântul se va intensifica în regiunile sudice încă din dimineaţa zilei de vineri.  Ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi local şi în restul teritoriului.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Braşov şi Covasna.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.