Consiliul Județean Timiș ar putea renunța la cumpărarea de teren pentru construirea Centrului Intermodal de Marfă. Anunțul a fost făcut de către președintele CJ Timiș, Titu Bojin, care spune că deocamdată nu sunt suficienţi bani pentru demararea proiectului.

Totodată, președintele CJT susține că odată cu preluarea Aeroportului Internațional Timișoara de la Ministerul Transporturilor de către autoritățile județene ar exista o suprafață suficientă pentru demararea investiției.

“Suntem prinși din nou între cele zece centre intermodale care se vor face la nivel național, cu condiția ca de data aceasta că nu mai depindem de SNCFR. S-a dat prin acordul Comisiei Europene ca unitățile admnistrativ-teritoriale să fie titularii, beneficiarii de proiect. Suntem în situația în care putem discuta că suntem cuprinși în programul României. Eu sper că și prin trecerea aeroportului, care se va întâmpla luna asta sau luna viitoare, e în Parlament pentru aprobare, să reușim să putem  aduce aeroportul acasa și după aceea să discutăm ce înseamnă dezvoltarea aeroportului, inclusiv a centrului intermodal care va fi amplasat pe suprafața de teren din jurul aeroportului, în condițiile în care prin această suprafață, pentru că e una de 280 hectare de teren care ar trebui să treacă cu aeroportul la CJ. Atunci nu vom mai fi nevoiți să avem discuții pentru cumpărări de teren”, afirmă președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

Consilierii județeni din Timiș au votat în sedința de plen pentru achiziționarea unei suprafețe de teren de 30 de hectare din bugetul județului pentru construirea centrului intermodal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.