S-au ascuns într-un microbuz încărcat cu ambalaje pentru flori. Este vorba despre cinci cetăţeni din Siria care intenţionau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în Austria. Polițiștii de Frontieră de la Cenad au fost cei care i-au descoperit.

„Ieri, în jurul orei 23.00, la P.T.F. Cenad, jud. Timiş, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul bulgar Ivaylo I., în vârstă de 38 ani, conducând un mijloc de transport înmatriculat în Bulgaria. Conform documentelor de însoţire, şoferul transporta ambalaje pentru flori din Bulgaria în Olanda. Din verificări, a rezultat că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 14 şi 40 de ani, care au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţionau să se deplaseze în Austria pentru a-şi găsi un loc de muncă. În cadrul primelor cercetări, şoferul microbuzului a declarat că nu avea cunoştinţă despre modul cum  s-au urcat migrantii în mijlocul de transport”, spune Mihaela Leș, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timiș.

Bărbații s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupului, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.