Cetățenii din orașul Jimbolia se află situație într-o situație fără precedent. Începând din data de 19 aprilie trenurile care au circulat pe relația Timișoara – Jimbolia nu au mai deservit această rută. Primarul Jimboliei, Darius Postelnicu a făcut toate demersurile necesare pentru a soluționa problema, însă până în prezent s-a lovit doar de promisiuni. A fost contactată Regionala CFR, de unde au fost trimiși spre Regio Trans, cărora li s-a suspendat licența de transport datorită anumitor nereguli, așadar singura variantă este ministerul. În 21 aprilie au fost depuse adrese atât la CJT, cât și la prefectură, însă fără nici un răspuns.

Problemele nu se opresc însă aici, nici ruta auto nu este o variantă pentru cei care fac naveta spre alte localități și asta deoarece firma AUTOTIM, care ar trebui să deservească această rută conform contractului, nu mai merge până la Jimbolia, se oprește la Cărpiniș, motivul invocat este că nu le rentează.

În prezent sunt 230 de oameni care fac naveta zilnic și care nu au cum. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor primăria Jimbolia a contactat o firmă care a pus la dispoziția oamenilor un autocar de aproximativ 60 de locuri, însă costurile sunt foarte ridicate, ajungând la 4.000 de lei pe săptămână. Astfel că următorul pas a fost să se folosească microbuzul primăriei, care este însă insuficient.

“Aceasta este comunicarea între instituțiile statului, nu avem informații precise, exacte și clare. Răspunsurile sunt foarte evazive și în termeni ceaușiști ”, a precizat senatorul PNL, Ben-Oni Ardelean.

În final, ultima variantă pentru soluționarea situației este o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, a precizat în încheiere Darius Postelnicu, primarul Jimboliei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.