Centrul Intermodal este cel mai mare proiect logistic pentru vestul țării și presupune construirea unei platforme de mari dimensiuni unde să se poată realiza transferul mărfurilor de pe transportul de cale ferată, rutier, aerian şi, ulterior, posibil chiar pe apă.

Ieri, Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că acest centru va fi realizat la Remetea Mare și nu la Giroc, așa cum era trecut inițial în Masterplanul General de Transport al României. Se pare că cei de la Ministerul Transporturilor au comis o greșeală.

“Am reușit să avem prins centrul Intermodal de la aeroport, de care își tăiau unii venele că nu se va mai face. Sigur, a fost greșit trecută locația, ne-am pus de acord cu Ministerul Transporturilor și în condiții normale, centrul Intermodal se va realiza tot în zona aeroport, Remetea, nu pentru că este președintele de acolo, ci pentru că aeroportul este în zona Remetea, iar autostrada este tot în zona aceea. Nu se poate realiza la Giroc, a fost o greșeală a colegilor de la Ministerul Transporturilor, care au trecut Giroc în planul lor, ca un posibil centru CFR”, a explicat Titu Bojin.

Asociaţi în acest proiect ar urma să fie Consiliul Judeţean Timiş, Compania de Căi Ferate şi Primăria Remetea Mare.

Centrul Intermodal de Transport de lângă Timișoara se va întinde pe 30 de hectare, iar valoarea investiţiei este apreciată la aproximativ 18 milioane de euro, din care finanțarea pe fonduri europene este de aproximativ 16 milioane de euro, iar diferența de 2 milioane de euro cofinanțare şi restul de cheltuieli ce ar urma să fie susţinută de către CFR.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.