Nicolae Robu se laudă tot mai des cu 35 de proiecte cu finanțare UE, multe dintre acestea sunt menționate de edil și pe facebook la capitolul ”100 de motive pentru ca să continuăm împreună pentru Timișoara”.

Conform datelor de la ADR Vest și primariatm.ro, în 4 ani, Robu   a reușit să obțină finanțare în mandatul său doar  pentru  proiectele de izolație termică a blocurilor. Toate proiectele mari și care au fost acceptate pentru finanțare europeană au fost scrise în administrația Ciuhandu. În intervalul 2012-2016, 19 proiecte depuse de administrația Robu au fost respinse de la finanțare.

Pe site-ul primăriei oricine poate vedea proiectele cu finanțare europeană, care sunt împărțite în proiecte finalizate și proiecte în implementare, prezentate în Anexa 1, mai jos. La capitolul proiecte finalizate sunt 15 proiecte, nicidecum 17, deoarece un proiect este trecut de două ori, iar proiectul care vizează strada Văcărescu poate fi considerat un singur proiect. Din totalul de 15 proiecte finalizate, 12 proiecte au fost demarate înainte de a fi Nicolae Robu primar, 2 proiecte nu au trecute datele de implementare și un proiect care vizează o parte din reabilitarea străzii Văcărescu a fost demarat în mandatul lui Robu, data contractului este în 29.01.2013.

FAPTUL CĂ PROIECTELE AU PERIOADA DE IMPLEMENTARE ÎN MANDATUL LUI ROBU NU ÎNSEAMNĂ CĂ AU ȘI FOST SCRISE ÎN ADMINISTRAȚIA SA!

Lista proiectelor din administrația Ciuhandu.

http://www.primariatm.ro/m/2-Monitorul_Primariei_Timisoara/5-Proiecte_importante_ale_municipalitatii/3603-Fonduri_europene_pentru_proiectele_Timişoarei_.html

Din cele 17 proiecte aflate în implementare 4 au încă probleme. Este vorba despre reabilitarea celor trei licee, Lenau, Loga și Calderon, unde au fost semnalate de către constructor  numeroase probleme. Nici până în prezent aceste lucrări nu sunt finalizate cu toate că Nicolae Robu a promis de nenumărate ori că lucrările vor fi finalizate în cel mai scurt timp. Un alt proiect făcut ”după ureche și în forță”  de specialiștii primăriei este Traffic Management. Proiectul trebuie finalizat până în 30 iunie, în caz contrar se pierd 10 milioane de euro. S-a ajuns în acestă situație deoarece marilor specialiști nu le-a trecut prin cap că sistemul are nevoie de fibră optică pentru ca sistemul să fie funcțional.

Anexa 1 -Proiecte cu finantare europeana.pdf

Ideile fantasmagorice ale lui Nicolae Robu au fost înscrise pentru finanțarea din fonduri europene. Niciunul dintre aceste proiecte nu sunt eligibile conform ADR Vest.

În continuare vă prezentăm 18 proiecte care au fost depuse de către primăria Timișoara la ADR Vest și care au fost RESPINSE:

-Faimoasa fântână muzicală de pe Bega

-Sala Polivalentă cu 15000 de locuri

-Stație de compostare cu fermentare uscată

-AQUALAND

-Achiziție tramvaie noi.

-Construirea de parcări supraetajate

-Mutarea liniilor de tren în subteran

-Reintroducere canal Bega în circuitul navigabil

-Bazin de înot olimpic

-Centrul intermodal de transport marfă

-Reabilitare Gara de Nord

-Modernizare drum Timișoara – Szeged(Cenad) și extindere la 4 benzi

-Reabilitare cale ferată Timișoara – Szeged(Cenad)

-Dezvoltare centru de cultură urbană și arhitectură

-Contstrucție rețea de comunicații prin fibră optică – City Net

-Închidere inel – varianta ocolitoare a Municipiului Timișoara

-Parc regional de Cercetare-Dezvoltare

-Reconstrucție pasaje tehnice supraterane/subterane Canal Bega

Lista completă a proiectelor respinse de ADR Vest pot fi văzute în Anexa 2, Anexa 3, Anexa 4, Anexa 5 și Anexa 6.

 

8 COMENTARII

  1. Robule, ce o sa faci acum? O sa dai iarasi vina pe PSD? :)))) Intelege ca s-a terminat, ti-ai batut joc de noi, ne-ai mintit, te-ai comportat cu unii dintre cetateni ca fiind cei mai josnici oameni. PA PA!! Drum bun in lumea basmelor!!!

  2. 19 proiecte respinse? Asta e bataie de joc, pai cu cine ai lucrat la aceste proiecte? Cu Popoviciu? Ca doar asa as putea face legatura,daca lucrii cu el ai risca sa le pierzi pe toate. Esti un neprofesionist, si in relatia cu oamenii si in functia care o ocupi. asa ceva este inadmisibil.

  3. ce sa mai zic? m-am uitat peste lista de promisiuni ale lui robu din 2012 si nu stiu daca sunt maxim 4 indeplinite..si el vrea sa castige din nou??cata nesimtire

  4. robu a reusit ceva ce nimeni nu a reusit: sa isi bata joc in mare stil de noi si de banii nostri semnand contracte cu firme apropiate,firme care nu si-au dus la indeplinire termenele fara ca nimeni sa idice un deget..a bagat o multime de bani in echipa poli,un proiect care s-a dovedit un fiasco..rusinica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.