71 de  senatori au făcut zid împotriva cursului independent al justiției, pentru a salva un senator PNL de la începerea urmăririi penale.

După ce procurorul general Tiberiu Nitu a trimis Senatului cererea DIICOT de încuviințare a începerii urmăririi penale față de Varujan Vosganian(PNL), fost ministru al Economiei, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz, senatul a respins ridicarea imunității senatorului liberal.

După toate promisiunile electorale din campania de la prezidențiale, care vizau consolidarea statului de drept și libertatea justiției, românii au aflat ieri că sunt cel puțin 71 de penali în Senatul României.

Și Societatea Timișoara își arată indignarea și mâhnirea față de poziția Senatului României, exprimată prin votul negativ pronunțat în cazul cererii DIICOT de încuviințare a începerii urmăririi penale față de senatorul Varujan Vosganian (PNL).

” O asemenea opțiune majoritară a membrilor Senatului indică o dată în plus disprețul unei părți semnificative a clasei politice față de primatul legii și atestă incapacitatea parlamentarilor care au susținut o astfel de decizie de a înțelege sensul votului din noiembrie 2014″ se arată într-un comunicat al Societății Timișoara.

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.